Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 13

Rokiškio rajone užfiksuotas lokys: mėgavosi grūdais

Nuolatinis žurnalo „Medžioklė“ skaitytojas atsiuntė miško kamera užfiksuotą vaizdą, kur matyti Lietuvos gamtai nebūdingas gyvūnas – į medžiojamųjų gyvūnų šėryklą užklydo meška. Stambusis plėšrūnas, tingiai atsigulęs ant žemės, priekinėmis letenomis traukia link savęs vieną grūdų saują po kitos.
Rokiškio rajone lokys užsuko į šėryklą pasisotinti
Rokiškio rajone lokys užsuko į šėryklą pasisotinti / Stop kadras iš video

Rokiškio rajonas ribojasi su Latvija ir yra netoli Baltarusijos. Greičiausiai plėšrūnas atėjo iš Baltarusijos, nes ten šių gyvūnų gerokai daugiau nei Baltijos šalyse.

Šiuo metu tarp Baltijos šalių daugiausia lokių yra Estijoje. Medžiotojai ir mokslininkai sutaria, kad šioje šalyje gyvena apie tūkstantį meškų ir kasmet 10 proc. populiacijos sumedžiojama. Estijoje lokys yra medžiojamųjų gyvūnų sąraše.

Latvijoje oficialiai meškų skaičius yra 60–70. Anksčiau manyta, kad Latvijoje yra tik iš Rusijos, Baltarusijos ir Estijos užklystančių meškų, bet šiemet Latvijos aplinkosaugos valdyba pripažino, kad jau fiksuojama meškų dauginimosi atvejų. Vadinasi, latviai jau irgi turi vietinių lokių.

VIDEO: Rokiškio rajone užfiksuotas lokys

Na, o Lietuvoje meškų stebėsena vyksta per stambiųjų plėšrūnų apskaitą, o informacija apie jas prieinama svetainėje Biomon.lt. Lietuvos Raudonosios knygos svetainėje nurodyta, kad pas mus gyvena apie 10 meškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius