Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 25

Rolandas Skaisgirys pamiršo pažadus suremontuoti areštinę, kurioje kalbėjosi su žiurke

Pernai spalį dvi paras areštinėje praleidęs prodiuseris Rolandas Skaisgirys buvo toks sukrėstas potyrių, kad visai Lietuvai apsiskelbė už savo pinigus suremontuosiantis bent tą kamerą, kurioje jam teko pasikalbėti su žiurke. Tačiau praėjo pusmetis, o į kamerą su dažais ir teptukais R.Skaisgirys taip ir neįžengė.
Rolandas Skaisgirys
Rolandas Skaisgirys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilniaus policijos areštinėje T.Kosciuškos gatvėje prodiuseris pernai spalį praleido dvi paras. Išėjęs į laisvę jis pasakojo, kaip teko šlapintis į kibirą, o naktį kalbėtis su žiurke.

„Esu pasirengęs savo rankomis ir savo lėšomis suremontuoti kamerą, kurioje sėdėjau“, – tuomet žadėjo prodiuseris R.Skaisgirys.

„Esu pasirengęs savo rankomis ir savo lėšomis suremontuoti kamerą, kurioje sėdėjau“, – tuomet žadėjo prodiuseris R.Skaisgirys.

Tačiau žodžiai ir liko tik žodžiais. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Loreta Kairienė 15min.lt informavo, kad per pusę metų R.Skaisgirys neparodė jokio noro viešai dalintus pažadus vykdyti.

„R.Skaisgirys asmeniniu prašymu suremontuoti vieną iš areštinės kamerų į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą nesikreipė“, – nurodė L.Kairienė.

Tiesa, ji pridūrė, kad, pagal Lietuvos įstatymus, fizinis asmuo negali skirti paramos biudžetinei įstaigai, taip pat atlikti remonto darbų, todėl vargu, ar ir panorėjęs R.Skaisgirys galėtų remontuoti kamerą savo lėšomis.

Su pačiu R.Skaisgiriu apie lengva ranka dalytus pažadus pasikalbėti nepavyko. Paprašęs paskambinti po valandos, vėliau prodiuseris telefonu nebeatsiliepė.

Aplankė dar kartą

Spalį dviem paroms R.Skaisgirys buvo sulaikytas dėl įtarimų korupciniais sandėriais. Prokurorai tuomet įtarė, kad R,Skaisgirys akciją „Pirk dramblį“ partijai „Tvarka ir teisingumas“ ir jos pirmininkui Rolandui Paksui suorganizavo tikėdamasis vėliau laimėti Vidaus reikalų ministerijos skelbiamus konkursus.

Konkursų Vidaus reikalų ministerijoje R.Skaisgirio įmonės taip ir nelaimėjo, tačiau, remiantis prokurorų įtarimais, su R.Skaisgiriu partija atsiskaitė per kitą nuolat tokius konkursus laimėdavusią įmonę „NT Service“.

R.Skaisgiriui dar spalį buvo pateikti įtarimai prekyba poveikiu, jis raštu yra pasižadėjęs neišvykti.

Praėjusią savaitę tyrimą prokurorai pagilino ir dar kartą apsilankę R.Skaisgirio įmonėse atliko pakartotinius dokumentų poėmius. Šiuo metu prokurorus dominanti informacija susijusi su „tvarkiečių“ valdomos Aplinkos ministerijos konkursais.

2013 m. gruodį Aplinkos ministerija su R.Skaisgirio „Videometra“ buvo pasirašiusi 539 tūkst. vertės sutartį dėl televizijos laidų apie aplinkos apsaugą kūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius