Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 24

RVUL vadovo kėdės neteksiantis A.Pamerneckas laimėjo konkursą vadovauti ligoninės skyriui

Respublikinei Vilniaus universitetinei ligoninei (RVUL) vadovaujančio Algimanto Pamernecko kadencija eina į pabaigą, bet ligoninės vadovas savimi pasirūpino iš anksto. Vasarą A.Pamerneckas dalyvavo konkurse į ligoninės Skubios pagalbos skyriaus vadovo pareigas ir jį laimėjo. Ligoninės vadovas neskuba paaiškinti, ar jo tinkamumą vadovauti skyriui vertino jo paties pavaldiniai. Po 15min klausimų Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ėmėsi tyrimo.
Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės direktorius dr. Algimantas Pamerneckas
RVUL direktorius A.Pamerneckas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie ligoninėje įvykusį konkursą, kuriame nugalėjo pats RVUL vadovas, dar liepos pabaigoje feisbuke paskelbė leidinio „Lietuvos sveikata“ vyriausioji redaktorė Jolanta Babiliūtė-Simaškienė.

„Laimėjo tos pačios ligoninės galva A.Pamerneckas. Prieš tai buvusi vadovė, sužinojusi, su kuo teks varžytis, suprantama, dėjo į krūmus. Taigi prieštaraujančių, kas protingiausias, nebeliko“, – rašė ji.

15min pradėjus domėtis situacija, RVUL jokių paaiškinimų apie konkursą nepateikė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus universitetinės ligoninės direktorius dr. Algimantas Pamerneckas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus universitetinės ligoninės direktorius dr. Algimantas Pamerneckas

A.Pamerneckas atsakymų nedavė

Ligoninės Dokumentų valdymo ir komunikacijos skyriaus vadovė Eglė Indriūnaitė į15min klausimus apie skyriaus vadovo konkursą neatsakė. Apsimetusi, kad nesupranta klausimų, ji savo laiške kažkodėl aprašė ligoninės vadovo skyrimo į darbą tvarką ir pažymėjo, kad duomenys apie konkursuose dalyvaujančius pretendentus nėra vieši.

E.Indriūnaitei 15min telefonu dar kartą paaiškino, apie kokį konkursą teiraujasi, ir ji pažadėjo pateikti atsakymą kitą dieną, tačiau to nepadarė.

15min tiesiogiai kreipusis į A.Pamernecką, šis pokalbio su 15min metu apsimetė pirmą kartą girdintis, kad 15min jau anksčiau ligoninės prašė informacijos apie jo laimėtą konkursą, ir paprašė klausimus suformuluoti raštu dar kartą.

15min tai padarius, po paros iš RVUL buvo atsiųstas tas pats atsakymas apie ligoninės vadovo skyrimo tvarką.

Aplinkybes aiškinasi SAM

Gavusi informacijos apie tai, kad A.Pamerneckas laimėjo konkursą, kuriame jo gebėjimus greičiausiai vertino jo pavaldiniai, SAM ėmėsi tyrimo.

Anot sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėjos Linos Bušinskaitės-Šriubėnės, RVUL vadovaujant A.Pamerneckui dar šių metų vasarą įvyko keletas konkursų.

„Vienas iš jų – Skubios pagalbos vadovo pareigoms užimti, kuriame dalyvauti dokumentus pateikė 2 kandidatai, vienas iš jų – šios ligoninės vadovas. Ministerijai nebuvo pateikta oficialios informacijos apie šio konkurso laimėtoją. Kol kas neturime oficialių duomenų, ar šį konkursą laimėjo dabartinis įstaigos vadovas“, – teigė ji.

Anot ministro patarėjos, SAM, reaguodama į pasiekusią informaciją iš 15min apie galimai neskaidrų šio konkurso organizavimą, kreipėsi į ligoninę dėl papildomų duomenų apie konkurso laimėtoją pateikimo.

SAM atstovė pridūrė, jog situaciją vertina teisininkai ir korupcijos prevencijos specialistai.

„Šiuo metu yra renkama informacija, kuria remiantis bus priimtas sprendimas dėl tolesnių veiksmų, neatmetant ir galimybės kreiptis į kompetentingas institucijas, siekiant išsiaiškinti, ar organizuojant konkursą nebuvo pažeisti skaidrumo reikalavimai“, – pabrėžė L.Bušinskaitė-Šriubėnė.

Nauja vadovė – po etikos sargų didinamuoju stiklu

SAM jau yra išrinkusi naują RVUL vadovę – konkursą į šias pareigas laimėjo Karoliniškių poliklinikai vadovaujanti Jelena Kutkauskienė.

SAM nuotr./Jelena Kutkauskienė
SAM nuotr./Jelena Kutkauskienė

Tačiau po 15min straipsnio, kad J.Kutkauskienės vadovaujama medicinos įstaiga yra sudariusi ne vieną viešųjų pirkimų sutartį su įmone „Limeta“, o bendrovės generalinis direktorius Kęstutis Kutkauskas yra direktorės vyras, tyrimą pradėjo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius