-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 08 24

S.Cichanouskajos kreipimasis: Baltarusija pakils kaip feniksas iš pelenų

Didžiausios demonstracijos Baltarusijos istorijoje rodo, kad žmonės pabudo, o Aliaksandras Lukašenka, siekdamas išlikti prezidentu, nori įkaitais paimti visą tautą, rašoma opozicijos kandidatės Baltarusijos prezidento rinkimuose Sviatlanos Cichanouskajos laiške Konstantino Kalinausko konferencijos dalyviams.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jeigu ko ir reikia pasimokyti iš istorijos, tai kad laisvės ir nepriklausomybės niekas neduoda šiaip sau. Reikia dėl jos kovoti, reikia jos nusipelnyti. Mano tauta šiuo metu mokosi šią pamoką.

Šiuo metu mūsų šalies sostinėje ginkluotosios pajėgos grasina taikiems protestuotojams už tai, kad jie išdrįso kalbėti. Vienas žmogus nori įkaitais paimti visą tautą, kad išliktų prezidentu“, – S.Cichanouskajos laišką skaitė Seimo narys, vienas iš konferencijos organizatorių Žygimantas Pavilionis.

VIDEO: S.Cichanouskaja: esu nacionalinė lyderė, mano misija – nauji sąžiningi rinkimai

Pasak S.Cichanouskajos, didžiausios demonstracijos Baltarusijos istorijoje aiškiai rodo, kad žmonės pabudo.

„Mes jau daugiau nebebijome. Baltarusija pakils kaip feniksas iš pelenų. Aš labai didžiuojuosi savo žmonėmis ir tikiuosi, kad Konstantinas Kalinauskas didžiuotųsi mumis“, – rašoma S.Cichanouskajos kreipimesi.

Baltarusijoje masiniai protestai kilo rugpjūčio 9 dieną, kai valdžios pareigūnai paskelbė, esą juos nugalėjo ilgametis šalies vadovas A.Lukašenka. Pirmosios dienomis pareigūnams brutaliai malšinant protestus, buvo sulaikyta apie 6,7 tūkst. žmonių. Iš izoliatorių paleisti taikūs protestuotojai pasakoja apie smurtą ir kankinimus.

S.Cichanouskaja į Lietuvą atvyko rugpjūčio 10-osios naktį – po to, kai kelias valandas praleido Baltarusijos Centrinio rinkimų komiteto (CRK) būstinėje. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tuomet skelbė, kad S.Cichanouskaja „matomai patyrė tam tikrą spaudimą“ ir „neturėjo daug pasirinkimo, kaip tik palikti šalį“. Esą Baltarusijos pareigūnai „netrukdė išvykimui, dar ir pagelbėjo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius