Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 24 /12:52

S.Kairys apie naują Trakų nacionalinio parko vadovą: neleisiu žeminti nekaltų žmonių

Kultūros ministras Simonas Kairys atmeta visuomenininkų keliamas abejones dėl jo paskirto Trakų istorinio nacionalinio parko direktoriaus tinkamumo eiti pareigas ir teigia neleisiąs be pagrindo žeminti žmogaus.
Darius Kvedaravičius
Darius Kvedaravičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį trečiadienį ministras tvirtino neturėjęs pagrindo neskirti konkursą laimėjusio kandidato ir juoba nematąs pagrindo jį atleisti.

Ministras neleis žeminti

„Jeigu gaunu du kandidatus, turiu vieną iš jų skirti į pareigas. (...) O man nesirinkti kandidato, kuris visa galva aukščiau už antrą vietą, kurių vertinimas skiriasi 2,5 balo, ir neskirti jo vien dėl to, kad priklauso liberalams, arba kad buvo ginčų, ar kitų dalykų, kai žmogus dirbo Trakų administracijos vadovu...“, – kalbėjo S.Kairys.

Jis ir naujasis Trakų istorinio nacionalinio parko direktorius Darius Kvedaravičius priklauso tai pačiai partijai – Liberalų sąjūdžiui.

„Kalbant apie moralinius ir etinius dalykus, aš tikrai visada kovosiu ir tikrai neleisiu žeminti nekaltų žmonių, koks tai bebūtų asmuo, koks bebūtų konkursas. Yra ne viena situacija, kada bandoma viešumoje sukelti tam tikrą erzelį ir primesti vienas ar kitas mintis. Čia yra mano pareiga kartais galbūt stovėti ne garsios visuomenės dalies pusėje, bet labai aiškiai įvertinti asmens orumą ir kitus dalykus“, – sakė kultūros ministras.

BNS nuotr./Simonas Kairys
BNS nuotr./Simonas Kairys

Kokie žeriami kaltinimai?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius