Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

S.Lavrovas rusofobija vadina skulptūrų nukėlimą iš sovietinių karių kapinių Lietuvoje

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas rusofobijos apraiška pavadino skulptūrų nukėlimą Lietuvoje esančiose sovietinių karių kapinėse ir kitose vietose.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tam, ką jie daro su paminklais ir kitais klausimais, kuriuos tiesiogiai reglamentuoja tarpvyriausybiniais susitarimai, neįmanoma rasti jokio kito protu paremto paaiškinimo kaip tik rusofobija ir absoliutus savo įsipareigojimų pamiršimas“, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS cituoja spaudos konferencijoje Tadžikijos sostinėje Dušanbėje kalbėjusį S.Lavrovą.

„Man būtų sunku įtarti mūsų kolegas lietuvius, kad jie turi kokią nors ilgalaikę strategiją. Jie atlieka agresyvesnės rusofobiškosios NATO ir Europos Sąjungos dalies nuolatinio dirgiklio vaidmenį“, – teigė Rusijos diplomatijos vadovas.

Vasario 24 dieną Rusijos pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Lietuvoje iš viešos aplinkos, daugiausia sovietinių karių kapinių, pradėti šalinti likę okupacinės kariuomenės kariams skirti paminklai ir kiti atminimo ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius