-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02 /21:55

S.Malinauskas apie koronavirusu užsikrėtusią moterį: palatoje ji turi tik telefoną, interneto trūksta

Pirmadienio vakarą savo feisbuko paskyroje premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas praskleidė paslapties šydą apie tai, kokiomis sąlygomis gyvena koronavirusu užsikrėtusi šiaulietė. Moteriai dar teks pagulėti ligoninėje, o su savimi palatoje ji teturi savo telefoną.
Išmanusis telefonas taip pat gali užsikrėsti
Išmanusis telefonas taip pat gali užsikrėsti / 123RF.com nuotr.

„Kol tiriami 4 ėminiai noriu papasakoti vieną subtilią istoriją. Kaip komunikacijos žmogus žinau, kad ji kažkiek dviprasmiška.

Natūralu, kad pirmos koronavirusu užsikrėtusios moters artimieji patiria didžiulį stresą. Labai tikėjausi, kad tyrimai parodys, jog pacientė jau nebeserga, deja.

Moteriai karantine teks praleisti dar šiek tiek laiko. Nuolat palaikau ryšį su jos artimaisiais ir žinau, kad jai nelengva. Pasikalbėjau su ligoninės vadovu, sužinojau, kad palatoje ji turi tik telefoną. O pasigydyti dar reikės”, – feisbuke rašo S.Malinauskas.

Jis nutarė pasidomėti, ko trūksta palatoje ir gavo atsakymą, kad televizoriaus ir interneto.

„Visa tai galima parūpinti, bet ilga muzika derinant tokias nestandartines situacijas. Bendrai, čia kaip su dezinfekciniu skysčiu, jei nėra aiškaus nurodymo iš aukščiau, galima ilgai ginčytis dėl visų procedūrų. O kai visi susirenka prie vieno stalo, pasirodo, kad problema išsprendžiama per kelias dienas ar savaitę“, – teigė premjero patarėjas.

Jis teigė susisiekęs su „Tele2“ komunikacijos direktoriumi Andriumi Baranausku ir pasiteiravęs, ar įmanoma koronavirusu užsikrėtusiems asmenims padėti mobiliuoju internetu.

„Gavau atsakymą, kad „Tele2“ su mobiliuoju internetu padės, jei to prireiks, visoms penkioms infekcinėms ligoninėms Lietuvoje, o Šiaulių atveju padės ne tik su mobiliu internetu, bet ir su kompiuteriu, kurį jau rytoj pacientė galės naudoti. Tai yra smulkmena, kuri konkrečiam žmogui labai svarbi. Tarp didelių dalykų tai dažnai pamirštam“, – feisbuke mintimis dalinosi S.Malinauskas.

Taip pat įraše S.Malinauskas teigė galvojantis nuo savęs pridėti „Netflix“ prenumeratą ir svarstė, kokiomis serialų rekomendacijomis pasidalinti su paciente.

Iš viso Lietuvoje dėl įtariamo COVID-19 atliktas 191 tyrimas, iš jų pirmadienį – 26. Paskutiniu etapu buvo ištirti 4 mėginiai, 21.15 val. pateiktais duomenimis, jie buvo neigiami. Naujų mėginių nepaimta.

Ankstesnės šios dienos naujienos apie koronavirusą Lietuvoje – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius