Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 24

S.Malinauskas prieš A.Pukelį: du teismai priėmė kardinaliai priešingus sprendimus, įrašus teks pašalinti

Žinomas vaizdo tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas pranešė, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija patenkino daugumą praeityje ne kartą teisto prieštaringos reputacijos verslininko, buvusio įtakingo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) veikėjo Arūno Pukelio reikalavimų. Apylinkės teisme pergalę buvo šventęs S.Malinauskas. Vaizdo tinklaraštininkas žada skųsti šį sprendimą.
Arūnas Pukelis ir Skirmantas Malinauskas
Arūnas Pukelis ir Skirmantas Malinauskas / 15min nuotr.

S.Malinauskas teigia, kad iki šiol buvo laimėjęs visus teismo procesus – prieš LFF, prieš dabar jau buvusį jos prezidentą Tomą Danilevičių, A.Pukelis buvo pripažintas pažeidęs jo garbę ir orumą. S.Malinauskas taip pat du kartus laimėjo pirmosios instancijos teisme pagrindinėje byloje, kurią jam iškėlė jo vaizdo įrašais nepatenkintas A.Pukelis.

Tad antradienį jo gautas Vilniaus apygardos teismo sprendimas tinklaraštininkui buvo itin netikėtas. Anot jo, teisėjų kolegija patenkino daugumą A.Pukelio reikalavimų.

Pagal teisėjų priimtą sprendimą S.Malinauskas turi šalinti video epizodus apie A.Pukelį, kompensuoti jam patirtą neturtinę žalą. A.Pukelis iš S.Malinausko bando prisiteisti 120 tūkst. eurų, bet Vilniaus apygardos teismo kolegija priteisė 3350 eurų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arūnas Pukelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arūnas Pukelis

S.Malinauskas cituoja ir teismo argumentaciją: „Žodžio „mafija“ patalpinimas greta ieškovo atvaizdo susieja ieškovą su šiuo žodžiu, priskiria jį šiuo žodžiu apibūdinamai nusikalstamai grupuotei. Atsakovas nėra pateikęs įrodymų, kad ieškovas yra mafijos narys (ieškovas nėra įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu pripažintas dalyvavęs nusikalstamoje tarptautinėje organizacijoje)“.

S.Malinauskas primena, kad A.Pukelis praeityje buvo siejamas su Tauragės nusikalstama Švininių grupuote ir nusikalstamame pasaulyje buvo žinomas Šviniaus pravarde. Jis buvo teisiamas dėl nuskalstamos grupuotės organizavimo ir itin sunkių nusikaltimų, tačiau buvo išteisintas.

„Visa tai pateikiau teisme ir niekada neįsivaizdavau, kad sulauksiu dienos, kai Lietuvos teisėjai rimtais veidais įpareigos mane sumokėti vienam garsiausių Lietuvos nusikaltėlių už tai, kad prie jo, Henriko Daktaro ir kamuolinių grupuotės vadovo Giedriaus Janonio atvaizdo epizodo viršelyje panaudojau žodį „Mafija“, – rašo savo paskyroje „Facebook“ S.Malinauskas.

Jis tvirtina, kad šis Vilniaus apygardos teismo sprendimas aiškiai kertasi su sprendimais kitose bylose, kurias laimėjo, ir kuriuos kaip atitinkančius teisės aktus jau įvertino Lietuvos Aukščiausiasis teismas.

S.Malinauskas praneša, kad teiks kasacinį skundą Lietuvos aukščiausiajam teismui.

Tuo pačiu jis praneša, kad nuo rytojaus didžioji dalis epizodų apie A.Pukelį Vilniaus apygardos teismo teisėjų Loretos Braždienės, Virginijaus Kairevičiaus ir Visvaldo Kazakiūno sprendimu visuomenei taps neprieinami.

Vilniaus miesto apylinkės teismas balandį atmetė A.Pukelio ieškinius S.Malinausko atžvilgiu.

A.Pukelis civiliniu ieškiniu siekė, kad S.Malinauskas privalėtų keliose interneto platformose, kuriose talpina savo turinį, paskelbti vaizdo įrašą su teiginių, kuriuos tuometis futbolo funkcionierius siekė pripažinti neatitinkančiais tikrovės, paneigimu.

Teismas tuomet padarė išvadą, kad S.Malinauskas „YouTube“ kanale nepaskleidė konkrečių žinių apie A.Pukelį, o „tik pateikė savo nuomonę nagrinėjamais klausimais.“

Vilniaus miesto apylinkės teismas S.Malinauskui iš A.Pukelio buvo priteisęs iš viso daugiau kaip 11,2 tūkst. eurų teisinėms išlaidoms apmokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius