-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 06

S.Šedbaras: V.Antonovo ir A.Baranausko Lietuvoje galime sulaukti dar šiemet

Londono Aukštajam teismui trečiadienį paskelbus, kad žlugusio banko „Snoras“ savininkai - Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas - turi būti perduoti Lietuvai, jie į šalį gali būti grąžinti dar šiais metais, sako Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas Stasys Šedbaras.
Vladimiras Antonovas, Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas, Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Viskas priklausys nuo to, ar bus kasacinio teismo nagrinėjimas. Mano žiniomis, kasaciniai teismai Didžiojoje Britanijoje greičiau sukasi nei apeliaciniai, bet sunku prognozuoti. Po 14 dienų bus aišku, ar buvo kasacinis skundas. Jei jo nebus, ar bus nepriimtas, na, man sunku pasakyti, bet šiais metais tikrai galbūt galime ir pamatyti šiuos vaikinus (V.Antonovą ir R.Baranauską – BNS) Lietuvoje“, – trečiadienį interviu LRT radijui sakė S.Šedbaras.

Jo teigimu, trečiadienį priimtas Londono teismo sprendimas yra „didelis žingsnis pirmyn“. S.Šedbaras neatmetė galimybės, kad buvę „Snoro“ savininkai gali bandyti pasprukti, tačiau tokias galimybes vertino skeptiškai.

Žinoma, jų kardomoji priemonė yra laisvesnė, bet iš Didžiosios Britanijos turbūt sudėtingiau pasprukti

„Čia sunku ką nors pasakyti. Žinoma, jų kardomoji priemonė yra laisvesnė, bet iš Didžiosios Britanijos turbūt sudėtingiau pasprukti. Tuo labiau, kad yra papildoma kontrolė oro uoste ir visur kitur. Bet, žinoma, sunku yra ką nors pasakyti, nes jeigu jie bus Europos arešto erdvėje, tai kur jie bebūtų, vis tiek yra lengviau, bet jeigu jiems pavyktu kur nors kaip va turime tokį atvejį į Tailandą ar dar kur nors išvykti, tai, žinoma, sukeltų Lietuvai papildomų problemų. Bet tikėkimės, kad viskas bus tvarkoje“, – kalbėjo S.Šedbaras.

Londono Aukštasis teismas trečiadienį atmetė V.Antonovo ir R.Baranausko skundus dėl jų ekstradicijos. Teisėjai sutiko, kad šalies prokurorų sprendimas išduoti Europos arešto orderį buvo pagrįstas.

Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R. Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

Prokurorai tvirtina, kad buvę banko savininkai apskaitos įrašuose buvo sukūrę netikrų sąskaitų ir kitų dokumentų, o 2011 metų liepą V.Antonovas pasirūpino, kad centriniam bankui būtų pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius