-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 16

S.Skvernelis lepinosi Ispanijos saule, D.Grybauskaitė ir G.Nausėda ilsėtis neketina

Įsibėgėjant vasaros sezonui vieni valstybės vadovai jau atrado laiko pasimėgauti atostogomis, kiti atokvėpio nuo darbų neplanuoja.
Viktoras Pranckietis, Dalia Grybauskaitė, Gitanas Nausėda
Viktoras Pranckietis, Dalia Grybauskaitė, Gitanas Nausėda / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kaip ir visus pastaruosius dešimt kadencijos metų atostogų artimiausiu metu neturės. Apie atokvėpį negalvoja ir išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis taip pat neatostogaus, bet atslūgus darbymečiui ketina daugiau laiko praleisti su šeima.

Premjeras Saulius Skvernelis su šeima šią savaitę ilsėjosi Ispanijoje. Į darbą ministras pirmininkas turėtų sugrįžti birželio 18 dieną.

Adamkų atostogos Meksikoje

D.Grybauskaitė laikosi savo įvestos tradicijos neatostogauti. Prezidentūra aiškina, kad Prezidento įstatymas nenumato šalies vadovo atostogų.

LR Prezidentūros kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentė lankėsi vaikų dienos centre ir dalyvauja akcijos „Padovanok vaikui vasarą“ uždarymo šventėje
LR Prezidentūros kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentė lankėsi vaikų dienos centre ir dalyvauja akcijos „Padovanok vaikui vasarą“ uždarymo šventėje

Tiesa, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus vadovaudamas valstybei atrasdavo laiko poilsiui. Su sutuoktine Alma Adamkiene, draugais jis mėgo pasilepinti Meksikos saule Ikstapoje, į kurią paprastai vykdavo žiemą.

Į kurortą Ramiojo vandenyno pakrantėje jam būdavo siunčiamos įvykių apžvalgos, įstatymai, kuriuos jis turėdavo pasirašyti. Per dvi V.Adamkaus kadencijas atostogos Meksikoje buvo atšauktos tik kai jis 2003 metais patyrė nesėkmę prezidento rinkimuose.

archyvas.lrp.lt nuotr./Valdas ir Alma Adamkai rezidencijoje Turniškėse
archyvas.lrp.lt nuotr./Valdas ir Alma Adamkai rezidencijoje Turniškėse

Būsimasis šalies vadovas G.Nausėda apie atostogas negalvoja. Kaip sakė jo rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas, dabar visas išrinktojo prezidento dėmesys yra skirtas įgaliojimų perėmimui, komandos formavimui, pirmiesiems darbams po inauguracijos.

„Todėl apie atostogas šiuo metu jis nesvarsto. Poilsiui lieka savaitgaliai, jei nenutinka kitaip. G.Nausėda mėgsta aktyvų poilsį – dienos ar savaitgalio pažintines išvykas Lietuvoje, poilsį pajūryje. Kai būdavo ilgesnės atostogos, vykdavo į užsienį“, – pasakojo A.Zabarauskas.

G.Nausėda mėgsta aktyvų poilsį – dienos ar savaitgalio pažintines išvykas Lietuvoje, poilsį pajūryje. Kai būdavo ilgesnės atostogos, vykdavo į užsienį.

Daugiau laiko leis namuose

Pagal galiojančius įstatymus, Seimo pirmininkas, kaip ir visi parlamentarai, neturi reglamentuotų atostogų.

Anot V.Pranckiečio atstovės spaudai Karolinos Frolovienės, tradiciškai laikotarpiu tarp sesijų darbotvarkė yra lengvesnė, vyksta mažiau susitikimų. Seimo pirmininkas šį laiką išnaudoja susitikimams su gyventojais regionuose.

Facebook.com nuotr./Viktoras Pranckietis
Facebook.com nuotr./Viktoras Pranckietis

„Na, o jei yra laisvo laiko, Seimo pirmininkas skiria jį šeimai. Taip bus ir šiemet – po pavasario sesijos, kuri bus pratęsta dėl prezidento inauguracijos ir vyriausybės tvirtinimo, Seimo pirmininkas galės daugiau laiko praleisti namuose su šeima“, – sakė V.Pranckiečio atstovė spaudai.

Pamėgo poilsį Ispanijoje

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas sakė, kad S.Skvernelis, kaip ir absoliuti dauguma žmonių, mėgsta atostogas.

„Mėgsta leisti laiką su šeima, mėgsta šiltą orą, poilsį be didelės skubos ir kasdienių stresų. Su knyga, maudynėmis, sportu, skaniu maistu, naujais įspūdžiais“, – pasakojo jis.

Mėgsta leisti laiką su šeima, mėgsta šiltą orą, poilsį be didelės skubos ir kasdienių stresų. Su knyga, maudynėmis, sportu, skaniu maistu, naujais įspūdžiais.

Pasak S.Malinausko, šiuo metu S.Skvernelio atostogų planai antrai vasaros pusei nekuriami, nes viskas priklausys nuo politinės situacijos.

S.Skvernelio šeima jau ne pirmą kartą atostogauja Ispanijoje. Ten jie vyko ir 2018 metų vasarą.

Premjeras tada aiškino, kad jam patinka šalis: klimatas, maistas, žmonės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis balsavo Prezidento rinkimuose

„Lietuvoje norėtųsi daugiau laiko praleisti, bet šiuo atveju yra tas vienas „bet“ – kai trikdo ir mano buvimas galbūt aplinkinius, ir žmonėms visokių klausimų, norų, pasiūlymų kyla, ir tenka rinktis tuomet daugiau ten, kur manęs niekas nepažįsta, nemato“, – tąsyk kalbėjo S.Skvernelis.

Be to, jis pabrėžė, kad atostogauti Ispanijoje yra pigiau nei Lietuvoje.

„Tikrai yra faktas, kad tą pačią Ispaniją galiu palyginti. Atostogauti yra, man atrodo, galbūt šiek tiek pigiau nei Lietuvoje“, – sakė premjeras. Toks jo pareiškimas ne juokais papiktino dalį visuomenės.

Tikrai yra faktas, kad tą pačią Ispaniją galiu palyginti. Atostogauti yra, man atrodo, galbūt šiek tiek pigiau nei Lietuvoje.

Skverneliai Ispanijoje ilsėjosi ir 2018 metų vasarį. LRT Televizijos Naujienų tarnybos žiniomis, tąsyk vykdamas į šią Pietų Europos šalį premjeras gyventi pasirinko ne viešbutį, o išsinuomojo dalį namo.

Jis ilsėjosi ne tik su žmona ir dviem vaikais, bet ir su draugais.

Vėliau 15min studijoje paklaustas, ar poilsiavo ne Ramūnui Karbauskiui priklausančiuose namuose, kurių jis Ispanijoje turi bent du, premjeras tik nusijuokė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius