Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 29

S.Skvernelis: Lietuva gali būti Izraelio balsas ES

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva stengsis tarpininkauti dialoge tarp Europos Sąjungos (ES) ir Izraelio, kad žydų valstybės pozicija būtų geriau suprantama Europoje.
Dvišalis Lietuvos Respublikos ir Izraelio Valstybės delegacijų susitikimas
Dvišalis Lietuvos Respublikos ir Izraelio Valstybės delegacijų susitikimas 2018 metais / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Po susitikimo Jeruzalėje su Izraelio prezidentu Reuvenu Rivlinu premjeras sakė, kad „Lietuva galėtų būti Izraelio balsas Europos Sąjungoje“.

„Lietuva yra Izraelio draugas ir mes turime padėti labiau suprasti Izraelio situaciją Europos Sąjungoje. Stengsimės tarpininkauti dialoge tarp Europos Sąjungos ir Izraelio siekiant geresnio Izraelio pozicijos supratimo“, – pranešime spaudai teigė S.Skvernelis.

Lietuva tradiciškai yra tarp tvirčiausių diplomatinių Izraelio rėmėjų Europoje, iš dalies dėl Holokausto istorijos ir pozicijų derinimo su Jungtinėmis Valstijomis.

Tačiau pastaruoju metu Lietuvos diplomatijai vis dažniau teko laviruoti tarp išsiskiriančių ES ir JAV nuomonių, pavyzdžiui, sprendžiant dėl Jeruzalės pripažinimo Izraelio sostine.

Per vizitą S.Skvernelis nusprendė neaplankyti palestiniečių teritorijų.

Kai kurie kritikai sako, kad vengdama kritikuoti Izraelį dėl politikos palestiniečių atžvilgiu Lietuva kenkia bendrai ES pozicijai ir rodo nepakankamą pagarbą tarptautinei teisei.

Antradienio vakare S.Skvernelis susitiks su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius