Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 07

S.Skvernelis nemano, kad po gaisro Rumšiškėse reikėtų čia drausti festivalius

Nereikėtų tiesiogiai sieti Rumšiškėse vykusio muzikos festivalio su čia įvykusia nelaime, kai sudegė du pastatai, sako premjeras Saulius Skvernelis. Jis teigė nematąs reikalo drausti čia tokius renginius.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Manau, kad kultūros įstaigos, visos, taip pat ir muziejai, turi būti prieinami kuo platesniems, įvairiems visuomenės ratams. Šiandien nesuabsoliutinčiau, kad po nelaimės reikia uždėti tam tikrą brūkšnį ir pasakyti, kad daugiau renginiai jokie nevyks. Tikrai ne. Nes tokiu požiūriu vadovaujantis tos kultūros įstaigos, kurios ir taip nėra labai atvertos, taptų dar labiau uždaros“, – teigė S.Skvernelis.

Jis taip pat pabrėžė, kad privaloma užtikrinti saugumą per festivalius, bet „nedaryti išvadų, kad tokio tipo renginiai negali būti organizuojami“.

Rumšiškėse savaitgalį vykstant muzikos festivaliui „Granatos live“ čia esančiame Liaudies buities muziejuje sekmadienio naktį kilus gaisrui visiškai sudegė du ekspozicijos pastatai. Kauno ugniagesiai sako nustatę, kad gaisras kilo ne dėl pastate buvusių prietaisų ar kitų gedimų, o dėl išorės poveikio.

Anksčiau muziejaus atstovai teigė, kad nuostoliai dėl dviejų XX amžiaus pradžios statybos pastatų, kurie atvežti iš Mažosios Lietuvos, gali siekti beveik 45 tūkst. eurų, bet tiksliai įvertinti gaisro padarytą žalą muziejui užtruks ne trumpiau kaip savaitę.

VIDEO: 15min skaitytojas užfiksavo, kaip gaisras niokojo Rumšiškes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius