Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27

S.Skvernelis nepriima prezidento kritikos: per atostogas Ispanijoje turėjo telefoną ir el.paštą

Premjeras Saulius Skvernelis pripažino, kad atostogavo Ispanijoje, kur jau yra patvirtintų koronaviruso atvejų. Jis nesigaili, kad atostogų nenutraukė anksčiau, nors dėl to premjerui priekaištavo prezidentas Gitanas Nausėda.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paklaustas, ar nemano, kad reikėjo nutraukti atostogas ir grįžti kontroliuoti situaciją dėl koronaviruso, S.Skvernelis tikino dirbęs ir per atostogas.

„Nemanau, dėl to, kad valstybė funkcionuoja, dirba. Ji puikiai dirbo. Aš tą dalyką nuolatos buvau. Yra telefonas, elektroninis paštas, – sakė premjeras. – Atostogos susitrukdo, bet toks gyvenimas.“

„Jei būtų reikėję, jei būtų atsiradęs kažkoks atvejis, kur būtinai reikia premjero įsikišimo, tai būčiau kažkaip parsigavęs“, – pridūrė S.Skvernelis.

Jei būtų atsiradęs kažkoks atvejis, kur būtinai reikia premjero įsikišimo, tai būčiau kažkaip parsigavęs.

Jis gynė ir ministrą Aurelijų Verygą, kad šis nenutraukė komandiruotės, nes šios taip pat yra iš anksto planuojama ir svarbi darbo dalis.

Premjeras pripažino, kad Vasario 16-osios šventėje nedalyvavo, nes norėjo paatostogauti.

Kita vertus, premjeras tikino ketinantis dalyvauti Kovo 11-osios renginiuose, nors yra padidintos rizikos grupėje dėl sveikatos ir jam masiniai renginiai nerekomenduotini.

S.Skvernelio teigimu, G.Nausėda dar lapkritį buvo informuotas, kad per Vasario 16-osios renginius premjeras ketina atostogauti. Jis tikino, kad pasiekus remisiją jam reikėjo „kitokios aplinkos“ ir laiko su šeima.

G.Nausėda trečiadienį Kazlų Rūdoje sakė, kad skelbiant ekstremalią situaciją valstybės mastu, premjeras ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga turėjo būti Lietuvoje. Taip pat tikino pasigedęs premjero valstybinėje šventėje.

„Aš galbūt būčiau džiaugęsis matydamas premjerą ir Vasario 16-osios dienos minėjime. Na, atsitiko taip, kaip atsitiko, suprantu, kad laikas su šeima tikrai yra labai vertingas ir prasmingas, bet šiuo atveju labai laukiame premjero greičiau grįžtant namo, nes tikrai reikia spręsti labai sparčiai susikaupusius klausimus.

Ir tai yra susiję ne tik su pareigūnų paskyrimais, bet ir, be abejo, koronaviruso protrūkiu ir būtinybe kaip galima greičiau ir nevėluojant reaguoti į tai, kas vyksta aplink mus, o ne tiesiog džiaugtis, kad kol kas tas koronavirusas iki Lietuvos neatėjo“, – Kazlų Rūdoje trečiadienį žurnalistams sakė prezidentas.

Toks džiaugsmas, anot G.Nausėdos, būtų labai trumparegiškas. Jis akcentavo, kad, kaip matome, situacija tampa vis labiau komplikuota.

Be to, G.Nausėda tikino, kad sveikatos apsaugos ministras A.Veryga privalėjo atšaukti komandiruotę JAV. A.Veryga iš jos į darbą grįžo ketvirtadienį ir prezidento kritikos nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius