-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 10

S.Skvernelis: prezidento siūlymai reikštų visišką dyzelino lengvatos atsisakymą

Prezidento Gitano Nausėdos siūlymai padidinti socialinės apsaugos išlaidas 100 mln. eurų mažinant lengvatas ūkininkų degalams reikštų visišką šios lengvatos atsisakymą, teigia premjeras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiek suprantu iš aplinkos (su prezidentu dar nediskutavome dėl detalių), bet kalbant apie 100 mln. generuojančių pajamų tiems pakeitimams, iš jų 83 mln., numatyti iš „žaliojo kuro“ – tai praktiškai tolygu visiškam (lengvatos – BNS) atsisakymui“, – laidoje „DELFI Dėmesio centre“ antradienį teigė S.Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad ūkininkai kenčia dėl mažesnių europinių išmokų lyginant su vakarų valstybėmis, taip pat dėl sausrų, liūčių.

„Jei norime visiškai žlugdyti žemės ūkį – taip, galime atsisakyti. Nežinau, kuriai valdžiai tai pavyktų padaryti“, – tikino S.Skvernelis.

Jis sutinka, kad ateityje reikės ieškoti kompromisų ir atotrūkis tarp lengvatinių ir įprastinių mokesčių kurui galėtų būti mažinamas keliant bendrus akcizus dyzelinui.

G.Nausėda pasiūlė Seimui kitąmet socialinės apsaugos išlaidas papildomai padidinti 100 mln. eurų, daugiausia šių lėšų skiriant spartesniam senatvės pensijų ir išmokų neįgaliesiems augimui.

Papildomų lėšų socialinei apsaugai prezidentas siūlo surinkti lėtinant su darbo pajamomis susijusių mokesčių mažinimą, kerpant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui ir labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas.

S.Skvernelis sako sveikinantis G.Nausėdos sprendimą ne tik siūlyti didinti išlaidas, bet ir numatyti joms pajamų šaltinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius