-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27

S.Skvernelis: reagentai tyrimams dėl COVID-19 kaupiami keliems mėnesiams į priekį

Sutrikus prekių judėjimui pasaulyje, reagentų kiekis koronaviruso tyrimams Lietuvoje buvo ne tas, kurio tikėtasi, pripažįsta premjeras Saulius Skvernelis. Dabar, – sako jis, – reagentai kaupiami keliems mėnesiams į priekį. Tas pats esą daroma ir su medicininėmis apsaugos priemonėmis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiekis, kad ir koks jis būtų nupirktas ar sukauptas, jis kažkada baigiasi. Tikrai tie kiekiai buvo pakankamai sukaupti, tačiau vėliau, atsiradus tam, ką mes sunkiai galėjome įsivaizduoti, kad prasidės tokia laukinių vakarų principu paremta konkurencija tarp valstybių dėl testų įsigijimo, dėl logistikos, dėl transporto užsakymų, dėl pristatymo, dėl nacionalizavimo rekvizavimų įvairiausių ant valstybės sienos ir taip toliau, sutriko ši tiekimo grandinė ir tas apsirūpinimas tikrai buvo ne toks, kokio galbūt reikėjo tikėtis praėjus savaitei arba dviem po karantino pradžios“, – penktadienį „Lietuvos ryto“ televizijai komentavo ministras pirmininkas.

Sutriko ši tiekimo grandinė ir tas apsirūpinimas tikrai buvo ne toks, kokio galbūt reikėjo tikėtis.

Dabar, anot jo, „išvados padarytos, keliai pralaužti“.

„Reagentų kiekis reikalingas tikrai kaupiamas ir bus kaupiamas keliems mėnesiams į priekį nepriklausomai nuo to, kaip mes prognozuosime tolesnį ligos protrūkį“, – patikino S.Skvernelis.

Lygiai tas pats, pasak jo, bus daroma ir su medicininėmis apsaugos priemonėmis. Ir dabar, premjero žiniomis, šių priemonių rezervas nėra pasibaigęs ir esą „tikrai nesibaigs niekada“.

Rezervas, anot S.Skvernelio, bus pildomas tiek, kad priemonių užtektų 3–4 mėnesiams į priekį.

Ketvirtadienį Lietuvą pasiekė 300 tūkst. reagentų siunta iš Kinijos – tokia siunta iki šiol didžiausia. Ketvirtadienį prieš pietus taip pat atskrido ir 10 tūkst. reagentų siunta iš Pietų Korėjos.

Balandį tikimasi įsigyti 300 tūkst. respiratorių, 1 mln. vienkartinių kaukių, 80 tūkst. apsauginių akinių ir 400 dirbtinių plaučių ventiliavimo aparatų, laboratorijos reagentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius