Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 18 /16:26

S.Skvernelis sako, kad prezidentė atstovauja „vienai politinei partijai“

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad ginče dėl žemės ūkio ministro prezidentė Dalia Grybauskaitė elgiasi šališkai ir atstovauja „vienai politinei partijai“.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jau ne pirmas kartas, kada akivaizdžiai prezidentė užima šališką poziciją ir atstovauja vieną labai aiškią politinę partiją“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

Perklaustas, kokią partiją turi mintyje, jis atsakė: „Darykimės išvadas patys, kokią“.

Apie tai, kad „prezidentė, galimai spaudžiama konservatorių, dėl kažkokių mums nežinomų priežasčių tampa į politinės korupcijos skandalą klimpstančio Gabrieliaus Landsbergio nuomonės reiškėja“, trečiadienį prakalbo ir „valstiečių“ lyderis Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Manau, kad įvairių Prezidentės ir opozicijos pareiškimų tik daugės, nes daugėja informacijos ir įtarimų apie politinę korupciją liberalų ir konservatorių partijų vadovybėse“, – skelbiama R.Karbauskio „Facebook“ paskyroje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Kalbėdamas apie Broniaus Markausko likimą, S.Skvernelis kartojo, kad sprendimus dėl jo priims sulaukęs teisėsaugos išvadų.

Premjeras reiškė nepasitenkinimą dėl to, kad prezidentė nepasitikėjimą ministru pareiškė jam esant užsienyje, prieš tai prezidentės patarėjai paraginus jį atsistatydinti.

„Ne pirmas kartas, kai aš tokį pareiškimą išgirstu būdamas užsienyje dėl ministro, labai griežtą, nekorektišką, ir po to sužinau, kad prieš tą pareiškimą ministras buvo įtakojamas patarėjų atsistatydinti“, – sakė S.Skvernelis.

„Normalioje situacijoje taip ir turėtų būti: pasikviečiamas ministras pirmininkas, dar geriau, dar daugiau būtų skaidrumo ir demokratijos, kai dalyvauja žemės ūkio ministras, išklausomi priekaištai, pretenzijos išreiškiamos ministrui, išgirstamas pasiaiškinimas ir tada priimamas bendrai politinis sprendimas“, – teigė premjeras.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Bronius Markauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Bronius Markauskas

B.Markauskas kritikos sulaukė 15min paskelbus, kad jo šeima dirbo svetimą žemę ir už tai gavo Europos Sąjungos (ES) išmokas. Ministras sakė, kad susitarimo neįforminimas buvo netyčinė klaida.

Trečiadienį žemės ūkio ministras pareiškė dar praėjusią savaitę sulaukęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjos Editos Kriščiūnienės raginimo trauktis iš pareigų. D.Grybauskaitė teigė nematanti galimybių B.Markauskui toliau dirbti Vyriausybėje.

Premjeras S.Skvernelis tuo metu svarstė, jog ministrui B.Markauskui dirbti būtų sunku, tačiau įmanoma, vėliau premjeras paskelbė, kad ministras liks poste, kol teisėsauga nepatikrins informacijos dėl jo šeimos ūkininkavimo aplinkybių. Tik ją gavęs Vyriausybės vadovas žada tarti galutinį sprendimą.

Po šio premjero sprendimo D.Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, jog Vyriausybės vadovas nesavarankiškas ir neprincipingas, S.Skvernelis į tai atkirto pabrėždamas, jog nepasiduos prezidentės spaudimui.

Norint atstatydinti ministrą, Seime reikia užsitikrinti ne mažiau kaip 71 balsą iš 141. Trečiadienį dėl interpeliacijos ministrui B.Markauskui tarėsi Seimo opozicinių frakcijų atstovai.

Posėdyje dalyvavęs konservatorius Jurgis Razma svarstė, kad interpeliacijos metu, jei ji vyktų, lemiami būtų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos balsai. Šios frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė BNS dėstė, kad frakcija interpeliacijos galimybės B.Markauskui nesvarstė, todėl pozicijos patiekti negali.

„Valstiečių“ deleguotą ministrą trauktis ragina valdančiųjų frakcijos atstovai Justas Džiugelis, Povilas Urbšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius