Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 28 /17:49

S.Skvernelis tik po susitikimo su nauju socialdemokratų kandidatu į teisingumo ministrus spręs, ar jis tinka

Pirmadienio vakarą susirinkęs Lietuvos socialdemokratų prezidiumas nutarė ministru teikti naują kandidatą, bet pavardę partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius slepia. Neoficialiai teigiama, kad tai neseniai Vartotojų teisių apsaugos tarnybai pradėjęs vadovauti Julius Pagojus. Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad pirmiausia turi susitikti su kandidatu ir tik tuomet spręs, ar teikti jo kandidatūrą prezidentei.
Julius Pagojus, Registrų centro Valdybos pirmininkas
Julius Pagojus, Registrų centro Valdybos pirmininkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Butkevičius tikina, kad buvo svarstomos kelios kandidatūros ir buvo susitarta, kad pavardė nebus viešai garsinama, kol nebus praeiti patikrinimai.

„Tikimės, kad rytoj ryte jūs jau pavardę sužinosite“, – sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, lemiamas faktorius pasirinkimui buvo kompetencija.

Neoficialiai teigiama, kad tai neseniai Vartotojų teisių apsaugos tarnybai pradėjęs vadovauti Julius Pagojus.

28-erių J.Pagojus 2011 metais įgijo teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, 2012 metais taip pat Vilniaus universitete įgijo ekonomikos bakalauro laipsnį. 2012 – 2014 metais jis dirbo teisingumo ministro J.Bernatonio patarėju, o nuo 2014 metų eina teisingumo viceministro pareigas.

J.Pagojus taip pat vadovavo kelioms Lietuvos jaunimo organizacijoms.

Jaučiasi pasiruošęs

Pats J.Pagojus tikina esąs pasiruošęs užimti ministro pareigas, jei jo kandidatūra tiks paskirtajam premjerui.

„Jeigu sulaukčiau tokio pasiūlymo, tuomet svarstyčiau. Ir pirmiausia turbūt kalbėčiausi su paskirtuoju ministru pirmininku, ar mūsų vizija dėl Teisingumo ministerijos vystymo krypties sutampa“, – sakė jis, vis neprisipažindamas, kad partijos yra siūlomas užimti Teisingumo ministerijos vadovo pareigas.

Pasak jo, kol kas Vyriausybės programos nėra, tačiau esminiai principai jam atrodo geri.

Mano kandidatūra, kaip buvusio viceministro, tada buvo iškelta, todėl su šia mintimis turėjau šiek tiek laiko apsiprasti.

„Dar nėra Vyriausybės programos galutinio varianto, bet kol kas, kas yra projektuose, tai matau, kad norima teisingumo srityje eiti evoliucijos, o ne revoliucijų keliu, kam aš pritariu“, – teigė J.Pagojus.

Jis tikino, kad patirties užimti ministro postą jam pakanka.

J.Pagojus tikino, kad jo pavardė buvo svarstyta dar prieš kelias savaites, kai galutiniu kandidatu buvo pasirinktas Darius Petrošius, todėl buvo laiko susigyventi su tokia galimybe.

„Mano kandidatūra, kaip buvusio viceministro, tada buvo iškelta, todėl su šia mintimis turėjau šiek tiek laiko apsiprasti. Galėčiau apie bendrą galimą darbą diskutuoti su paskirtuoju premjeru. Lauksiu informacijos iš paskirtojo premjero, ar jis pageidaus su manimi susitikti“, – pirmadienį vakare kalbėjo J.Pagojus.

S.Skvernelis žada susitikti artimiausiu metu

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis 15min teigė su J.Pagojumi žadantis susitikti artimiausiu metu. Pasak jo, po pokalbio ir bus priimtas sprendimas, ar ši kandidatūra bus teikiama prezidentei.

R.Karbauskio teigimu, sprendimą dėl J.Pagojaus turės priimti S.Skvernelis. Ar ši kandidatūra tinkama, nei S.Skvernelis, nei R.Karbauskis šiuo metu neatsakė.

Anksčiau S.Skvernelis yra užsiminęs, kad laukia jaunesnės kartos kandidatų užimti teisingumo ministro postą.

A.Butkevičiui gaila, kad J.Sabatauskas įvardintas viešai

Naujo kandidato į teisingumo ministrus socialdemokratai ieškoti priversti po to, kai šių pareigų nebesiekti nutarė buvęs parlamentaras Darius Petrošius.

Tuomet partijos valdyba pirmadienį ryte nutarė į šias pareigas siūlyti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui vadovaujantį parlamentarą Julių Sabatauską. Tačiau jo kandidatūrą neigiamai įvertino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

Pats J.Sabatauskas nesuprato koalicijos partnerių argumentų ir retoriškai klausė, ar jie dar yra partneriai.

Pats A.Butkevičius apgailestavo, kad J.Sabatausko pavardė ryte po valdybos posėdžio buvo viešai įvardinta.

„Buvo susitarta, kad aš, kaip partijos pirmininkas, pirmiausia susitiksiu su paskirtuoju ministru pirmininku S.Skverneliu ir jį informuosiu, ką valdyba nutarė, kokią kandidatūrą galėtų siūlyti. Bet vis dėlto kai kurie mūsų partijos bičiuliai susitarimo nesilaikė, nes aš pirmiausiai išgirdau, kad ta pavardė jau viešai yra svarstoma prieš man susitinkant su S.Skverneliu“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jis gyrė J.Sabatausko kompetenciją, politinę patirtį, tačiau sakė suprantantis paskirtojo premjero pasirinkimą pačiam rinktis kolegas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius