Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 30

S.Skvernelis – už reikalavimų skelbti ekstremalią situaciją šalyje lengvinimą

Premjeras Saulius Skvernelis sako palaikantis idėją lengvinti galimybes skelbti ekstremalią situaciją šalies mastu. Anot jo, ši diskrecija turėtų būti palikta savivaldybėse sudaromų ekstremalių situacijų komisijoms, išimant iš įstatymo konkrečius kriterijus.
Rita Tamašunienė ir Saulius Skvernelis
Rita Tamašunienė ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Yra diskutuota ir, matyt, toks teisinis siūlymas ir bus iš Vidaus reikalų ministerijos, kad visų kriterijų neaprašyti, ir palikti savivaldos ir centrinei ekstremalių situacijų valdymo komisijai diskrecijos teisę, neturėti baigtinio sąrašo kriterijų. Jei mato, kad aplinkybės ir sąlygos reikalauja sprendimą priimti, nors ir formaliai neatitinka tų kriterijų, kad jis būtų padarytas (...), esu linkęs pritarti“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį kalbėjo premjeras.

Premjeras sako, kad finansai nėra pagrindinė problema, o savivaldybėms, valstybės įmonėms, privačioms įmonėms, civilinė sauga neturi būti „šalutinė funkcija“ ir joms būtina įgyvendinti tai, kas numatyta įstatyme: parengti prevencinius planus, atlikti pratybas.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė trečiadienį vykusiame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje pareiškė, kad teisinio pagrindo skelbti ekstremalią situaciją valstybės mastu dėl daugiau nei savaitę trukusio gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje nebuvo. Ji pažadėjo reguliavimą taisyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius