-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 12 /12:53

Šaltiniai: Ukrainoje per sprogimą sužeistas lietuvis, vyras gydomas Dnipre, ruošiamasi parvežti į Lietuvą

Šią savaitę Ukrainoje buvo sužeistas Tarptautiniame užsieniečių legione tarnaujantis lietuvis, patvirtino 15min šaltiniai. Vyras patyrė rimtus sužalojimus, tačiau jo būklė yra stabili. Vyras gydomas Dnipro ligoninėje. Netrukus jį planuojama pargabenti į Lietuvą. Artimieji yra informuoti.
Ukrainos karo medikai gelbėja sužeistus karius
Ukrainos karo medikai gelbėja sužeistus karius / Ukrainos kariuomenės nuotr.

12 val. atnaujinta remiantis URM komentaru

15min šaltinių duomenimis, lietuvis sužalojimus patyrė per sprogimą šios savaitės pabaigoje. Jam konstatuoti skeveldriniai sužalojimai ir kojų lūžiai.

Vyras buvo pervežtas iš karo lauko į regiono ligoninę. Čia jo būklė stabilizuota. Šiuo metu organizuojamas sužeistojo pargabenimas į Lietuvą. Pavojus gyvybei, preliminariais duomenimis negresia.

Lietuvos diplomatinė tarnyba išsiaiškino, kad vyras gydomas Dnipro ligoninėje.

Ukrainos žemėlapis
Ukrainos žemėlapis

„Į Lietuvos ambasadą Ukrainoje niekas nesikreipė, bet ambasadorius Valdemaras Sarapinas susiekė su savanoriams padedančia organizacija, kuri patvirtino apie įvykį. Šiuo metu lietuvis yra Dnipro ligoninėje, jo būklė stabili ir ruošiamas jo pargabenimas į Lietuvą“, – 15min sekmadienį sakė užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio atstovė spaudai Paulina Levickytė.

Tai – jau bent antras kartas, kai sužeidžiamas Ukrainoje kariaujantis lietuvis. Apie vieną tokį atvejį pranešta pernai rudenį.

Pastarosiomis savaitėmis kariniai veiksmai rytų Ukrainoje suintensyvėjo, Rusijai stiprinant puolimą ir bandant perimti iniciatyvą.

VIDEO: Kas naujo fronte: pulkininkas paaiškina rusų strategiją Donbase ir kaip Ukraina susigrąžins iniciatyvą

Britų žvalgyba sekmadienį skelbia, kad per pastarąsias dvi savaites Rusija patyrė daugiausia aukų nuo pirmosios invazijos į Ukrainą savaitės. Ukraina taip pat patiria didelių nuostolių.

Vos prasidėjus karui, Ukraina pakvietė karinės patirties užsieniečius prisijungti prie Tarptautinio užsieniečių legiono. Jame tarnauja ir lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius