-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 27

Šaltis slidininkų negąsdina – trečiajame šiemet „Snaigės“ žygyje sulaukta per tūkstančio slidininkų

Sekmadienis pasitiko ryškia saule ir gana rimtai spaudžiančiu šalčiu. Vis dėlto tokie orai neatbaidė žiemos sporto entuziastų, gausiai susirinkusių į trečiąjį šiais metais sveikatingumo žygį „Snaigė“. Šįkart jo trasa driekėsi Verkių parko takais.
„Snaigės“ žygis Verkių parko takais.
„Snaigės“ žygis Verkių parko takais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gražus saulėtas oras slidinėjimo entuziastus skatina ne likti šiltuose namuose, o kuo geriau išnaudoti lietuviškos žiemos privalumus. „Snaigės“ žygiai populiarūs, tad ir šį sekmadienį jų organizatorius Algimantas Jucevičius tikėjosi sulaukti per tūkstančio dalyvių. Žygis prasidėjo 11 valanda ryto už 400 metrų nuo autobusų stotelės „Verkių rūmai“, antrasis startas numatytas 13 val. Tačiau jau nuo ryto dalyvių automobiliai vos tilpo Verkių rūmų prieigose.

Slidininkams siūlyta rinktis 4, 11 ir 19 kilometrų trasas. Populiariausia – vidurinė 11 kilometrų trasa. Anot A.Jucevičiaus, tarp dalyvių – daug šeimų su vaikais, tad jiems siūloma 4 kilometrų trasa. Tik patys drąsiausi ir nebijantys šalčio rinkosi ilgiausiąją – 19 kilometrų – trasą.

Finišuojančių organizatoriai lauks iki 16 val. su „Snaigės“ arbatos puodeliu ir žygio regalijomis.

Tiesa, norintiems parungtyniauti ir išmėginti savo jėgas varžybose teko nusivilti – dėl šalčio Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos specialistų įrengtoje lyguminio slidinėjimo trasoje „3333“ varžybos nevyko. Tuo maršrutu buvo nužymėtas kelias pėstiesiems.

Ši trasa visiškai neseniai buvo suniokota keturratininkų. Tuomet Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direktorė Vida Petiukonienė sakė, kad direkcija neturi galimybių užkirsti kelią tokiems išpuoliams, nes pagauti keturračiais motociklais važinėjančių smarkuolių praktiškai neįmanoma.

Oficialaus keturračių motociklų mėgėjų klubo „Atvfanai“ atstovai tvirtina netoleruojantys tokių dalykų, tačiau taip besielgiantys asmenys nėra jų klubo nariai, tad ir jų sukontroliuoti nėra jokių galimybių. Esą jie tegali pirštu pagrūmoti, o su pažeidėjais privalėtų tvarkytis atsakingos institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius