Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

Santaros klinikose užimta didžioji dalis COVID-19 pacientams skirtų lovų, visos Lietuvos ligoninėse – taip pat daugiau nei pusė

Spalio 29 d. duomenimis, Santaros klinikose nuo COVID-19 gydomi 77 pacientai, iš jų – 5 reanimacijos – intensyviosios terapijos skyriuje. Primename, jog Santaros klinikose gydomi vidutinio sunkumo ir sunkios būklės pacientai. Užimta didžioji dalis tokiems pacientams gydyti skirtų lovų. Beveik iš 17,6 tūkst. visų Lietuvos ligoninėse esančių lovų šiuo metu užimta per 10,5 tūkst. lovų.
Medikai, kovojantys su koronavirusu
Medikai, kovojantys su koronavirusu / Vidmanto Balkūno nuotr. (VUL Santaros klinikos)

Kaip praneša Santaros klinikos, situacija išties nėra džiuginanti – lovų COVID-19 pacientams kasdien lieka vis mažiau.

Nuo penktadienio šie ligoniai bus guldomi ir Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Plačiau skaitykite čia: Vilniaus miesto klinikinė ligoninė tampa COVID-19 pacientus gydančia įstaiga, bet nestabdo ir planinių paslaugų.

Apmokomi kitų skyrių medikai

Šios lovos, kurios dabar ir skaičiuojamos intensyviausiai, yra specialiai įrengtos vietos COVID-19 liga gydomiems pacientams, epidemiologiškai saugios, t.y. izoliuotos nuo kitomis ligomis sergančių pacientų. Todėl šios lovos/vietos yra atskiruose padaliniuose ir juose dirba personalas, kuris negali dirbti su kitais pacientais, kad nekiltų kryžminės taršos pavojaus.

Kaip teigiama pranešime spaudai, susitarta su atraminėmis Vilniaus regiono ligoninėmis, kad šios pagal savo galimybes būtų pasirengusios priimti tam tikrą skaičių pacientų iš Santaros klinikų.

Ligoninė rūpinasi, kad nepritrūktų ir darbuotojų – į rezervo sąrašus įtraukiami kitų skyrių medikai, VU rezidentai, jie apmokomi dirbti kovidiniuose padaliniuose.

Klinikos kasdien reaguoja į besikeičiančią epidemiologinę situaciją šalyje, todėl prireikus, optimizuos ligoninėje teikiamas paslaugas.

Šiuo metu Santaros klinikose 36 medikai, kuriems diagnozuota COVID-19 liga, izoliavęsi dėl kontaktų su užsikrėtusiaisiais – 51.

Vietų ligoninėse vis mažiau

Kaip praneša BNS, Lietuvos ligoninėse dėl COVID-19 iš viso gydoma 370 žmonių – 22 pacientais daugiau nei pranešta trečiadienį, 34 iš jų – reanimacijoje.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, su deguonies kaukėmis gydomi 165 pacientai, dar 14 žmonių taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iš viso Lietuvoje koronavirusu užsikrėtė 13 tūkst. 088 asmenys, 8301 – tebeserga, 4582 – pasveiko.

Beveik iš 17,6 tūkst. visų ligoninėse esančių lovų šiuo metu užimta per 10,5 tūkst. lovų. Reanimacijos lovų užimta daugiau nei pusė: 370 iš 666 esamų.

Iš 604 lovų su dirbtine plaučių ventiliacija užimtos yra 193, iš 6,3 tūkst. lovų su deguonimi užimta apie 2 tūkstančius.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 150 žmonių, 55 užsikrėtę koronavirusu mirė dėl kitų priežasčių. Ketvirtadienį pranešta apie 950 nustatytų ligos atvejų per pastarąją parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius