Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 10

Šarūnas Birutis: „Mano atsistatydinimas problemų neišspręs“

Kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis, reaguodamas į teatralų raginimą atsistatydinti tikina, kad jo pasitraukimas neišspręs scenos meno atstovų problemų ir teatralų veiksmus vadina „bandymu sukiršinti kultūros bendruomenę“.
Šarūnas Birutis
Šarūnas Birutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano pasitraukimas problemų neišspręs. Aš dar tikiuosi, kad scenos meno ir koncertinių įstaigų atstovai imsis darbo kartu su Kultūros ministerija ir pateiks pasiūlymus naujam Scenos meno ir koncertinių įstaigų įstatymui“, – kultūros ministro žodžius perdavė ministro atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Kaip nurodoma ministerijos atsiųstame pranešime, Š.Birutis taip pat svarsto, kad sumaištis esą gali būti keliama tyčia, jog būtų „sukiršinta kultūros bendruomenė, ypač dabar, kai į Lietuvą nukreiptos nedraugiškų jėgų pastangos destabilizuoti situaciją šalyje“.

Mano pasitraukimas problemų neišspręs, – sako kultūros ministras.

Ministerijos teigimu, Teatrų ir koncertinių įstaigų valdymo ir finansavimo modelio teisėkūros projektu siekiama gerinti sąlygas teatrų ir koncertinių įstaigų veiklą.

Reikalauja atsistatydinimo

Tuo metu teatralai bei koncertinių įstaigų atstovai Vilniuje susirinkę į neeilinį suvažiavimą pirmadienį priėmė rezoliuciją, kuria reikalauja Š.Biručio atsistatydinimo.

Joje ministras kaltinamas nekompetencija, o pagrindine reikalavimo atsistatydinti priežastimi nurodoma ministro pristatyta reforma.

Šia reforma numatoma suteikti galimybę teatrams tapti viešosiomis įstaigomis ir taip pritraukti daugiau komercinių lėšų, jų nebereikėtų grąžinti į biudžetą. Taip pat siekiama įteisinti terminuotas 5 metų sutartis aktoriams – tai, anot ministerijos, leistų „formuoti kūrybinių darbuotojų kolektyvą pagal įstaigos kūrybinę programą ir repertuarą“, lengviau įdarbinti jaunus aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius