-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 14

Saulėti žmonės Gataučiuose rinksis jau dešimtąjį kartą

Netoli Joniškio nuleido ratą, o specialaus rakto bagažinėje – nėra. Keletas žmonių bandė padėti, bet jų įrankiai netiko. Gataučiuose, pakelėje esančioje „Saulėtųjų naktų“ sodyboje – sujudimas. Gal ten kas nors gali padėti?
Saulėtosios naktys 2016
Saulėtosios naktys 2016 / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kelios dešimtys merginų ir vaikinų zuja su sodo ir daržo įrankiais, kibirais. Vieni remontuoja sceną, kiti neša kibirais žemes ir žvyrą.

Nepažįstamas vyras su skrybėle įduoda į rankas raktų komplektą – pasikeisi ratą, grąžinsi. Netrukus pasirodo ir sodybos šeimininkas Saulius Bagdonavičius. Paduoda dar vieną raktą – su šiuo ratą nuimti bus greičiau.

Ko visi čia pluša? Jau ketvirtadienį šioje sodyboje prasidės ir keturias dienas tęsis jau dešimtasis festivalis „Saulėtosios naktys“.

Aktorius Andrius Kaniava, kuris yra koncertavęs šioje scenoje, prieš keletą metų kalbėjo: „Šiame festivalyje viskas yra gerai. Festivalis yra sukurtas tikrąja šio žodžio prasme, o ne padarytas. Tai matosi vos įžengus į sodybą – čia žavu.“

Iš tiesų „Saulėtųjų naktų“ festivalis į širdį įstringa ilgam. Senoviniame obelų sode jautiesi lyg namuose, o žmonių apsuptyje jauti bendrumo jausmą.

Šiemet šis festivalis švenčia jubiliejų – saulėtieji žmonės čia susirinks jau dešimtą kartą. Kasmet festivalis Gataučių kaime, Joniškio rajone, sujungia apie tūkstantį žmonių.

„Saulėtosios naktys“ išsiskiria savo jaukumu, spalvingai nudažytais medžiais, įvairiaspalviais ženklais, meile menui. Sodyba keletui dienų tampa namais daugeliui čia atvykstančių ir įsileidžiančių į savo širdis saulę.

Šiemet festivalyje pasirodys įvairios grupės: „Kūjeliai“, Jurgis Didžiulis, „Kamanių šilelis“, „Uprising Tree“, „Jama & W“ ir dar daug kitų.

Šiemet festivalyje pasirodys įvairios grupės: „Kūjeliai“, Jurgis Didžiulis, „Kamanių šilelis“, „Uprising Tree“, „Jama & W“ ir dar daug kitų.

Minėtus atlikėjus daugelis žino. Vienas „Saulėtųjų naktų“ išskirtinumų – jaunos ir dar nežinomos grupės, kurias po šio festivalio jau grobstys festivaliai su dideliais biudžetais.

„Saulėtosiose naktyse“ ne tik groja muzika, bet ir vyksta įvairios paskaitos, dirbtuvės, joga, kitokie užsiėmimai įvairaus amžiaus žmonėms. Festivalis draugiškas visai šeimai.

Jau pabuvoję festivalyje supranta, kad „Saulėtosios Naktys“ apsigyvena tavyje, kai, atsikėlęs ryte, nori kuo greičiau iškišti galvą iš palapinės, basom užlipti ant žolės, pakeliui sukramsnoti vieną ar kitą obuolį pusryčiams ir pradėti dieną harmonijos sode.

„Saulėtosios naktys“ – nišinis festivalis, kuris tavęs neįpareigoja, priima tokį, koks atėjai, bei leidžia būti, mokytis ir mėgautis čia ir dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius