-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 29

Sauliui Skverneliui atostogaujant, jo gyvenama Upės gatvė ruošiama tolimesniam asfaltavimui

Premjeras Saulius Skvernelis šiuo metu atostogauja, o po jo gyvenamą gatvę Vilniaus rajone, Smigliuose, vėl burzgia sunkioji technika – gatvės tvarkymas tęsiamas, tuoj dar viena gatvės atkarpa bus padengta naujutėlaičiu asfalto sluoksniu. Anot rajono savivaldybės atstovų, dabar tvarkoma 520 metrų ilgio Upės gatvės atkarpa į Vilniaus miesto pusę.
Tęsiami kelio remonto darbai Upės gatvėje
Tęsiami kelio remonto darbai Upės gatvėje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vykstančius gatvės tvarkymo darbus antradienio popietę užfiksavo 15min fotografas.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai Jolanta Gulbinovič 15min teigė, kad iš Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) ir žvyrkelių asfaltavimo programos lėšų šiuo metu yra tvarkoma 520 m ilgio Upės gatvės atkarpa į Vilniaus miesto pusę.

„Darbus numatoma baigti iki rugsėjo mėnesio. Tolimesni darbai kol kas nenumatyti, kadangi nėra finansavimo“, – komentare 15min sakė ji.

Balandžio mėnesį Vilniaus rajono taryba Upės gatvei asfaltuoti skyrė 143 tūkst. eurų. Iš jų 43 tūkst. eurų skyrė Vilniaus rajono valdžia, dar 100 tūkst. eurų – susisiekimo ministras. Kaip tuomet skelbė BNS, taryba pinigus skyrė iš šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP), o ministras Jaroslavas Narkevičius – įsakymu iš žvyrkelių asfaltavimo programos.

Kiek Upės gatvės jau dabar yra išasfaltuota?

Priminsime, kad 2018 metų lapkritį buvo asfaltuota 250 metrų Upės gatvės atkarpa, tam reikiamą sumą perpus pasidalijus S.Skverneliui su kaimynais ir Vilniaus rajono savivaldybei.

Pernai spalį Vyriausybei skyrus 300 tūkst. eurų Vilniaus rajono keliams, beveik visi pinigai buvo skirti premjero gyvenamai gatvei, už juos išasfaltuota 1,7 kilometro.

Asfaltas buvo klojamas į abi puses nuo jau minėtos 250 metrų atkarpos, esančios prie S.Skvernelio ir kaimynų namų: 980 metrų į Pasienių kaimo pusę – link Vilniaus miesto ir 720 metrų į Užlandžių kaimo pusę,

Visas Upės gatvės ilgis – 6 kilometrai.

Užtikrino „darbų tęstinumą“ S.Skvernelio gyvenamai gatvei

Rajono taryba vasarį pritarė 2020–2022 metų strateginiam veiklos planui, kuriame per trejus metus Upės gatvės asfaltavimui numatyta skirti 800 tūkst. eurų: šiemet – 200 tūkst. eurų, 2021 ir 2022 metais – po 300 tūkst. eurų, rašė 15min.

Vilniaus rajono merė Marija Rekst yra sakiusi, kad gatvės tvarkymas tęsiamas užtikrinant darbų tęstinumą – tai yra, jei pradėjo asfaltuoti gatvę, ją reikia ir užbaigti.

15min aiškinosi, ar toks tęstinumas užtikrinamas ir kitoms gatvėms, tačiau Vilniaus rajono savivaldybės pateikti duomenys parodė, kad 2019 metais tokio „tęstinumo“, išskyrus premjero, nematė nė viena Vilniaus rajono gatvė.

15min praėjusių metų pabaigoje paskelbus, kad iš Vyriausybės Vilniaus rajono savivaldybei papildomai skirtų 300 tūkst. eurų keliams bei gatvėms, beveik visa suma buvo panaudota S.Skvernelio gatvei asfaltuoti, kilo didelis skandalas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, situaciją tyrusi pusmetį, galiausiai tyrimą nutraukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius