Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 25

Atsistatydinęs Saulius Skvernelis jau planuoja būsimus darbus

Atsistatydinimo pareiškimą premjerui Algirdui Butkevičiui įteikęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis trečiadienį su Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija už uždarų durų jau aptarė būsimus darbus, tačiau viešai apie tai, kad liks dirbti, dar nesako. Jis tikina, kad dėl to apsispręs po susitikimo su premjeru.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis surinko 75 parlamentarų parašus po prašymu A.Butkevičiui, kad šis paliktų S.Skvernelį dirbti toliau. 

Ministras sako apie šią akciją nieko nežinojęs, tačiau pabrėžė, kad toks palaikymas jam labai svarbus.

Man tai svarbu, – kartojo S.Skvernelis.

„Aš manau, kad tas pareiškimas Seimo, kur frakcijos seniūnas surinko 75 Seimo narių parašus su kreipimusi į ministrą pirmininką, tai išreiškė ir frakcijos poziciją, ir dalies Seimo. Man tai svarbu“, –  žurnalistams sakė S.Skvernelis, sakydamas, kad tai turbūt rodo ir parlamento poziciją dėl interpeliacijos jam, apie kurią buvo prabilusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Tačiau remiamas klausimų, ar jau nutarė likti poste, ministras tik šypsosi. „Aš savo sprendimą padaręs esu praėjusį penktadienį, bet man tai yra svarbu“, – kartojo jis, primindamas, kad sulaukė ne tik Seimo narių, bet ir žmonių palaikymo, kai po peticija dėl jo išsaugojimo poste internete pasirašė 15 tūkst. žmonių.

S.Skvernelis sakė laukiantis tik susitikimo su premjeru ir po penktadienio nekalbėjęs nei su Seimo pirmininke, nei su prezidente ar jos patarėjais. Premjeras pageidavo, kad iki jo grįžimo iš Kinijos S.Skvernelis išsiaiškintų nesutarimus ir su Seimo pirmininke, ir su prezidente.

Su Seimo pirmininke apie S.Skvernelį pripažino kalbėjęsis „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas P.Gražulis.

„Teko trumpai kalbėti su Seimo pirmininke iškart po tų visų įvykių telefonu. Po to bėgiojome Seime, tai daugiau neapkalbėjau. Ji sakė, kad sukvies frakcijų vadovus, bet nesukvietė. Ji, matyt, turi savo poziciją, savo nuomonę, o mes matome šitą klausimą kitaip“, – pasakojo jis. 

Jis sakė nujaučiantis, kad, jei premjeras nepritars S.Skvernelio atsistatydinimui, šis liksiąs poste. 

Tai patvirtina ir kiti per frakcijos susitikimą su S.Skverneliu kilę klausimai. P.Gražulis neslėpė, kad frakcija teiravosi apie būsimus ministro darbus. 

„Kalbėjome apie problemas, detales kai kurias atskleidė, kokios yra problemos Vidaus reikalų ministerijoje, ką dar reikėtų daryti. Apkalbėjome, kad reikia siekti nacionalinio susitarimo visų partijų, kaip dėl krašto apsaugos finansavimo, taip ir dėl teisėsaugos. Planavome būsimus darbus, nes mes tai liksime“, – pasakojo P.Gražulis.

Taip pat paaiškėjo, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ vis dar jaučia nuoskaudą dėl gandų, kad S.Skvernelis ministru buvo jai įpirštas kandidatūros nė neapsvarsčius partijos valdybai. Apie tai trečiadienio susitikime frakcijos nariai teiravosi paties ministro. Ministras esą dar kartą patvirtino, kad jam postą pasiūlė partijos pirmininkas Rolandas Paksas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius