Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20 /17:01

Saulius Skvernelis įteikė Algirdui Butkevičiui atsistatydinimo pareiškimą, premjeras tikisi, kad jis apsigalvos

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis parašė ir premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Kaip 15min.lt sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė, premjeras savo sprendimą pasakys po savaitės.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

S.Skvernelis sprendimą trauktis priėmė po didėjančio politikų spaudimo kilus skandalui, kai suimtasis Igoris Molotkovas ketvirtadienio vakarą pagrobė policininkų automobilyje paliktą automatą ir pabėgo iš 6-ojo VPK kiemo. Bėglio po visą Vilnių penkias valandas ieškojo 3000 pareigūnų, sraigtasparnis. Jis buvo rastas namuose. Ši policijos operacija sulaukė daug kritikos.

Iki šiol ir S.Skvernelis, ir policijos generalinis komisaras tikino, jog nemato priežasčių trauktis. Tačiau penktadienio darbo dienos pabaigoje S.Skvernelis parašė atsistatydinimo pareiškimą.

„Šiandien valstybei kaip niekad reikalingas stabilumas. Bet kokia vykdomosios valdžios skaldymo politika yra naudinga tik mūsų oponentams ar visuomenės intereso vertybes paminančioms politinėms jėgoms.

Man svarbiausia – kiekvieno Lietuvos žmogaus ir pačios valstybės saugumas.

Todėl vardan visuomenės intereso ir stabilumo mūsų šalyje, bendros globalios grėsmės akivaizdoje, priimu tokį sprendimą“, – pranešime cituojamas S.Skvernelis.

Kaip rašome pranešime, ministras tiki, jog per metus, jam vadovaujant Vidaus reikalų ministerijai, nuveikti darbai leidžia visuomenei, kiekvienam jos nariui, jaustis saugesniam.

„Tik tokia valstybė gali būti stipri. Politinės kultūros lygis ar partiniai interesai neturi sugriauti piliečių pasitikėjimo valstybe, ginančia savo žmonių interesus“, – pabrėžia S.Skvernelis.

Ministras tikina jautęs visuomenės, pareigūnų, valstybės tarnautojų palaikymą, pritarimą ir paramą VRM inicijuotoms pertvarkoms bei pokyčiams.

Premjeras tikisi, kad S.Skvernelis apsigalvos

Kaip 15min.lt sakė E.Butkutė-Lazdauskienė, pagal nustatytą tvarką, premjeras turi 5 dienas apsispręsti, tenkinti ar ne S.Skvernelio atsistatydinimo pareiškimą. Kadangi A.Butkevičius planuoja vizitą į Kiniją, jis savo sprendimą praneš po savaitės. 

„Premjeras supranta ministro tokį apsisprendimą, tačiau apskritai S.Skvernelio darbą einant šias pareigas premjeras vertina teigiamai.

„Premjeras supranta ministro tokį apsisprendimą, tačiau apskritai S.Skvernelio darbą einant šias pareigas premjeras vertina teigiamai ir mano, kad tą situaciją, kai buvo ieškomas bėglys, kuris yra pavojingas visuomenei, nes turėjo ginklą, kada yra terorizmo grėsmė Europoje padidėjusi, atsiranda kur kas didesnė įtampa. Premjeras prašo visų supratimo: ir politikų ir visuomenės, nes policijos pareigūnai dirbo savo darbą, aukų nebuvo, informacija keistasi operatyviai ir bėglys buvo sulaikytas. Tačiau ta įtampa, kuri buvo kilusi darbo metu, reikalauja supratimo“, – premjero žodžius perdavė atstovė. 

BNS ji teigė, kad premjeras tikisi, jog S.Skvernelis apsigalvos.

Kalbėdama apie S.Skvernelio ir L.Graužinienės apsižodžiavimą, ji sakė, kad, premjero nuomone, politikai vieni kitiems ir kiekvienas pats sau turėtų kelti aukštus kultūros reikalavimus. 

„Galbūt derėjo S.Skverneliui išsiųsti informaciją poniai L.Graužinienei, kaip vyksta paieška. Galbūt situacija būtų šiek tiek sušvelninta“, – sakė ji. 

Prezidentė kol kas nevertina S.Skvernelio sprendimo

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė agentūrai BNS sakė, kad prezidentė situaciją įvertins gavusi premjero teikimą. Pagal Konstituciją, prezidentas ministrus skiria ir atleidžia premjero teikimu. Premjeras penktadienį ministrą, įsivėlusį viešą žodžių karą su Seimo pirmininkė Loreta Graužiniene, gynė. Tuo tarpu prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ministras jau ne pirmą kartą demonstruoja žemą lygį.

S.Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas 15min.lt perdavė, kad ministras daugiau nieko nekomentuos.

L.Pernavas trauktis neketina

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis 15min.lt penktadienio pavakarę sakė, kad ministrui įteikus atsistatydinimo pareiškimą, generalinio komisaro pozicija šiuo klausimu nepasikeitė.

Lietuvos policijos vadovas vidurdienį pareiškė, kad asmeninę atsakomybę dėl ketvirtadienio vakaro chaoso Vilniuje jaučia, tačiau trauktis iš posto neketina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius