-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 04 /10:38

Saulius Skvernelis: su Dainų šventės organizatoriais Vyriausybei susišnekėti buvo sunku

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad dabar reikia pasidžiaugti sostinėje vykstančia Dainų švente, tačiau po jos Vyriausybė turės klausimų organizatoriams. Anot premjero, Vyriausybei prieš renginį sunkiai sekėsi susikalbėti su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dabar kaip tik pats šventės pikas, tai pasielkime nelietuviškai – pasidžiaukime, padalyvaukime, pažiūrėkime pasirodymus, atlikimą mūsų ansamblių, chorų, šokių kolektyvų. O šventei pasibaigus mes įvertinsime tą realią situaciją, kuri buvo“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jis pridūrė, kad Vyriausybei nebuvo lengva bendrauti su Dainų šventės organizatoriais.

„Vyriausybėje visą laiką kėlėme daug abejonių ir kalbant apie sąmatas tas pačias ir apie finansavimą. Pabaikime dainų šventę, o mes tada įvertinsime visus pliusus ir minusus“, – sakė jis.

Po daugybės skundų dėl prasto šventės dalyvių maitinimo, vėluojančio ar visai negauto maisto, trečiadienį šventės organizatoriai pareiškė, kad viskas – netiesa.

Trečiadienį Dainų šventės direktorius Saulius Liausa tikino, kad esminių pažeidimų dėl maitinimo nenustatyta.

„Su tiekėjais tikrinom visą žiniasklaidoj pasirodžiusią informaciją, visus faktus aptarėm, esminių pažeidimų nėra (...) Iš principo sunku maitinti tokius didelius kiekius“, – teigė jis.

Pirmadienį ir antradienį 15min sulaukė Dainų šventės dalyvių skundų. Trečiadienį skundai pilasi toliau.

Antradienį 15min pasiekė informacija apie sostinės Vingio parke repetavusius šokėjus – vieni jų maisto negavo arba patiekalai vėlavo, kiti – maistu apsinuodijo. Pirmadienį kai kurie Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje apsistoję šventės dalyviai skundėsi pusryčiams valgę tik žalią bananą ir gėrę saldintos arbatos, nors į valgiaraštį buvo įtrauktos virtos pieniškos dešrelės, virti makaronai, agurkai.

VIDEO: Dalis Dainų šventės dalyvių liko alkani – baigėsi maistas

Viešųjų pirkimų tarnyba anksčiau teigė, kad Dainų šventės dalyvių maitinimo viešųjų pirkimų konkursai buvo surengti skubotai – esą tam organizatoriai – Lietuvos nacionalinis kultūros centras – turėjo ketverius metus, o konkursą paskelbė tik šių metų balandžio 17-ąją (pakartotinai – gegužės 8 dieną).

Įvertinti laimėjusio tiekėjo pasiūlytam valgiaraščiui Vilniaus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai tikina turėję tik savaitę, valgiaraščio nebuvo galimybių keisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius