2018 01 13

Seimas baigė keliskart pratęstą rudens sesiją

Seimas šeštadienį baigė keliskart pratęstą rudens sesiją. Pratęstą sesiją planuota baigti penktadienį, tačiau parlamentarai nespėjo apsispręsti dėl universitetų pertvarkos, opozicijai paprašius pertraukos iki kito posėdžio.
Seimo salė
Seimo salė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.
Temos: 2 Seimas Sesija

Penktadienio vakarą skubiai dar vienai dienai buvo pratęsta sesija ir šeštadienį Seimo nariai į posėdį rinkosi prieš iškilmingą Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Posėdžio metu priimti sprendimai dėl Lietuvos edukologijos universiteto bei Aleksandro Stulginskio universiteto jungimo prie Vytauto Didžiojo universiteto, taip pat pradėti svarstyti klausimai dėl rezidentų atlyginimų pakėlimo, išimties dėl alkoholio reklamos užsienietiškiems žurnalams.

Numatytos valandos šeštadienį ryte vėlgi nepakako, tad posėdis buvo pertrauktas likus porai minučių iki Laisvės gynėjų dienos minėjimo, o į parlamento salę Seimo nariai grįžo po vėliavos pakėlimo ceremonijos Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo.

Pagal Konstituciją, rudens Seimo sesija prasideda rugsėjo 10-ąją ir baigiasi gruodžio 23-iąją. Gruodžio pabaigoje parlamentarai sesiją pratęsė iki sausio 12-osios, kad galėtų priimti būtinus projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius