-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 24

Seimas nusprendė: Vyriausybės narių melas – ne nuodėmė

Opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija Seimui ketvirtadienį pateikė siūlymą priimti rezoliuciją dėl Vyriausybės narių – premjero Algirdo Butkevičiaus, aplinkos ministro Kęstučio Trečioko ir švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės – melo. Tačiau valdantieji rezoliucijai nepritarė, nes esą meluoja Lietuvos politikoje visi – taip pat ir konservatoriai, ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rezoliucija buvo siūloma įvertinti, kad toks Vyriausybės narių elgesys, kai viešai meluojama Seimo komisijose, viešuose pasisakymuose, nesilaikoma duoto žodžio, susitepę ministrai dangstomi ir jiems padedama išvengti atsakomybės, yra netoleruotinas ir Seimas tai vertins principingai. 

Be to, Seimo dokumentu buvo siūloma A.Butkevičiui sąžiningai bei principingai įvertinti savo ir kitų Vyriausybės narių viešą melavimą ir atsiprašyti Lietuvos žmonių dėl tokio nederamo elgesio, o K.Trečiokui atsiprašyti ir atsistatydinti.

Dar rezoliucijoje prašoma Generalinį prokurorą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl ministro K. Trečioko duotų melagingų parodymų Seimo Antikorupcijos komisijai.

Pristatydamas rezoliucijos projektą A.Kubilius tvirtino, kad melo problema šioje Vyriausybėje tau tapo sistemine, o „tvarkietis“ Petras Gražulis iš eimo tribūnos drįsta tvirtinti, kad apsimelavę yra absoliučiai visi Lietuvos politikai. 

Tačiau A.Kubilius tvirtino, kad ministrų melas parlamento salėje yra smūgis visai demokratinei sistemai. 

Pasak jo, ne vienas Amerikos prezidentas buvo priverstas atsistatydinti vien dėl to, kad buvo pričiupti melavę kongresui. 

Tačiau valdantieji tikino, kad konservatorių rezoliucija yra visiškai niekinė. 

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė siūlė A.Kubiliui pirmiausia atsiprašyti pačiam už tai, kad sumažino žmonėms algas ir pensijas. 

A.Kubilius atsiprašė, kad buvo priverstas tai padaryti, nes socialdemokratas Gediminas Kirkilas būdamas premjeru neparuošė Lietuvos finansų krizei. 

Socialdemokratas Artūras Skardžius domėjosi, kodėl A.Kubiliui šventas atrodo tik konservatorių melas.

„Jūs stovėdamas tribūnoje esate šventesnis už popiežių. Kodėl jūs bandote įteigti, kad konservatorių melas yra šventas, o visų kitų ne?“ – klausė jis. 

P.Gražulis dar pridėjo, kad melavusi yra ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl savo išstojimo iš Komunistų partijos ir, kai sakė, kad Seimo nariai siūlė kandidatei į generalines prokurores Editai Dambrauskienei išsipirkti postą, bet dėl jos žodžių konservatoriai rezoliucijų nerengė. 

Konservatorius K.Masiulis apgailestavo, kad tokios politikų kalbos, deja, parodo tik Lietuvos politikų kultūrą, kai melas paslepiamas po demagogija, aliuzijomis į krikščionybę, ir abipusiais kaltinimais. 

Galiausiai rezoliucija buvo atmesta. Už ją balsavo tik 27 Seimo nariai, prieš buvo 33, susilaikė 24 parlamentarai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius