Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 16

Seime du tarnautojai valdišku transportu naudojosi ne darbui: nusižengusiųjų pavardės – paslaptis

Dėl piktnaudžiavimo naudojantis valdišku transportu Seimo kanceliarijoje tarnybinėmis nuobaudomis nubausti du darbuotojai. Jie taip pat privalės atlyginti padarytą žalą. Nei jų pavardės, nei tai, kokiame parlamento kanceliarijos padalinyje dirba, neatskleidžiama. Tiesa, neoficialiai teigta, kad tai – Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto biuro tarnautojai.
LR Seimo rūmai
Seimo rūmai / Norberto Tukaj nuotr.

Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis bemaž prieš du mėnesius kreipėsi į Seimo kanceliariją, prašydamas paaiškinti situaciją, mat ne vieną kartą pastebėjo, jog galimai Seimo kanceliarijos darbuotojas tarnybiniu transportu rytais atvyksta į darbą.

Dėl galimo piktnaudžiavimo naudojantis valdišku transportu Seimo kanceliarija vykdė tyrimą.

Informacija – tik nuasmeninta

Seimo kancleris Modestas Gelbūda parlamento valdybos nariams teigė, kad kompetentinga ir iš patyrusių narių sudaryta komisija atliko tiek faktinių, tiek teisinių aplinkybių tyrimą.

Jo metu nustatyta, kad du Seimo kanceliarijos darbuotojai padarė tarnybinius nusižengimus naudodami tarnybinį transportą ne taip, kaip reikalauja teisės aktai.

Po šios išvados M.Gelbūda aiškino priėmęs sprendimą minėtiems darbuotojams paskirti tarnybines nuobaudas.

Jų pavardės ir pareigos Seimo kanceliarijoje neskelbiamos. Apie tai pateikta tik nuasmeninta informacija.

„Taip pat yra suskaičiuota šių darbuotojų padaryta materialinė žala ir šie darbuotojai ją atlygins. Nors šie atvejai tikrai yra pavieniai, bet vis tiek mes imsimės priemonių ir tobulinsime, peržiūrėsime kontrolės mechanizmus ir bendrai žvelgsime plačiau, kad tokie dalykai nepasikartotų“, – Seimo valdybai komentavo parlamento kancleris.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Mazuronis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Andrius Mazuronis

Kalbėdamas apie tai, kad informacija apie nusižengusius Seimo kanceliarijos darbuotojus yra nuasmeninta, A.Mazuronis kėlė klausimą, ar kažkokia forma nereikėtų žinoti bent jau iš kurio struktūrinio padalinio yra minėti tarnautojai.

„Kad kitąkart limitus skirstant atsižvelgtume – per daug gal kažkur skiriame ar panašiai“, – pastebėjo Seimo vicepirmininkas.

M.Gelbūda atsakė, kad jeigu būtų paskelbta, kokiame Seimo kanceliarijos padalinyje užfiksuoti nusižengimai, „iš principo netiesiogiai būtų atskleista pirminė informacija“.

„Ir todėl, pagal teisės aktus, mes to nedarysime“, – nurodė jis.

Privilegijų skandalas

2006 metų pradžioje Seimą supurtė vadinamasis privilegijų skandalas.

Paaiškėjo, kad keli aukšti Seimo kanceliarijos valdininkai savo reikmėms naudojosi tarnybiniais automobiliais, pasivaikščioti į užmiestį buvo vežiojamas net vieno jų šuo.

Šis skandalas iš posto išvertė tuometį Seimo pirmininką Artūrą Paulauską.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Paulauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Paulauskas

Iš pareigų turėjo pasitraukti parlamento kanceliarijos transportą asmeninėms reikmėms naudoję tuometė Seimo pirmininko sekretoriato vadovė Rima Pumputienė ir Seimo kanceliarijos Teisės departamento direktorius Kęstutis Virketis.

Posto tąsyk neteko ir Seimo kanclerio pareigas ėjęs Arvydas Kregždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius