Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 05

Pietauti Seime parlamentarai galės jau lapkritį, bet kas juos maitins – dar neaišku

Sutartį su nauju maisto tiekėju Seime ketinama pasirašyti lapkričio mėnesį – būtent tada parlamente ir turėtų pradėti veikti kavinė Seime. Vis dėlto, tiekėjas kol kas neatskleidžiamas, nes procedūros vis dar vyksta.
Seimo kavinė
Seimo kavinė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Maistas Seimas

15min primena, kad Seimo kanceliarijos paskelbtas konkursas dėl kavinės patalpų nuomos pagaliau sulaukė tiekėjų pasiūlymų.

Tačiau jau dabar aiškėja daugiau detalių, kada pagaliau Seimo nariams neteks užsisakinėti maisto per kurjerius, eiti į aplink esančius restoranus ar neštis maisto iš namų.

Seimo kanclerio teigimu, sutartį su nauju maisto tiekėju ketinama pasirašyti lapkričio mėnesį – tada ir pradės veikti kavinė parlamente.

„Sulaukėme daugiau negu vieno dalyvio ir planuojama sutartį pasirašyti lapkričio 3 dieną. Veiklą naujas tiekėjas, tikimės, turėtų pradėti dar dešimties dienų eigoje, nes reikia gauti įvairius leidimus“, – Seimo valdybos posėdyje trečiadienį sakė kancleris Modestas Gelbūda.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Modestas Gelbūda
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Modestas Gelbūda

Iki šiol Seimo nariai, norėdami pavalgyti, turėjo keliauti į aplink esančias kavines, užsisakyti maisto naudojantis kurjerių paslaugomis arba atsinešti jo iš namų.

Prieš tai maitinimo paslaugas Seime teikė dvi bendrovės – „Taurakalnis“ ir „Palūšės turas“, tačiau, prasidėjus koronaviruso pandemijai, pastaroji bendrovė nutraukė sutartį, o „Taurakalnis“ nustojo tiekti maistą pasibaigus jų sutarčiai šią vasarą.

Dėl to kavinė Seime iki šiol neveikia.

Rugpjūčio mėnesį paskelbtame konkurse dalyvauti nepanoro jokia bendrovė, dėl to dabar konkurso sąlygos buvo pagerintos ir galiausiai sulaukta pasiūlymų.

Taip pat gali būti, kad tiekėjų susidomėjimą paskatino neseniai priimtas leidimas Seime prekiauti lengvu alkoholiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius