Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 14

Seime tęsiamas naujojo Darbo kodekso projekto svarstymas

Seimas ketvirtadienį tęs diskusijas dėl šią savaitę pagaliau pradėto svarstyti naujojo Darbo kodekso projekto, kurio priėmimą parlamentarai vadina svarbiausiu „šios Seimo kadencijos darbu“.
Seimas pradėjo naują sesiją
Seimas pradėjo naują sesiją / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimas ketina svarstyti, kokios dydžio išeitinės kompensacijos ateityje turėtų būti mokamos atleistiems darbuotojams ir kokia jų našta turėtų tekti darbdaviams. Taip pat jis spręs dėl Ilgalaikio darbo išmokų fondo steigimo – iš jo turėtų būti mokama dalis išmokų atleistiems darbuotojams.

Be to, bus svarstomos įvairius darbo sutarties nutraukimo atvejus numatančios pataisos. Bus sprendžiama, ar įteisinti nenustatytos apimties darbo sutartis.

Seimas tikriausiai spės apsvarstyti ir terminuotų sutarčių sudarymo aplinkybes. Projekte numatyta, kad jos galėtų būti sudaromos, jeigu dėl to bus sutarta kolektyvinėje sutartyje ir tik su penktadaliu darbuotojų. Terminuota sutartis, kaip ir dabar, galėtų būti sudaroma ne ilgiau negu penkeriems metams. Darbdaviai tokiais siūlymais yra nepatenkinti.

Socialinių reikalų ir darbo komitetas be kita ko yra pritaręs „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pataisoms, kuriomis nedarbo draudimo įmoką pagal terminuotas sutartis dirbantiems žmonėms siūloma didinti du kartus.

Kol kas Seimas yra apsvarstęs beveik 60 naujojo Darbo kodekso straipsnių iš 260-ies. Iš esmės pritarta visiems Socialinių reikalų ir darbo komiteto siūlymams.

Planuojama, kad naujasis kodeksas bus priimtas iki vasaros ir jis įsigalios nuo 2017 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius