Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 06

Seimo Etikos ir procedūrų komisija vertins V.Pranckiečio veiksmus

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį aiškinsis peripetijas dėl procedūrų valdantiesiems bandant atstatydinti Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komisija vertins, ar teisėtai Seimo pirmininkas sušaukė skubų Seimo valdybos posėdį, kad surengtų balsavimą dėl nepasitikėjimo. Taip pat bus svarstoma, ar organizuodamas posėdį savo klausimu V.Pranckietis nesukėlė interesų konflikto.

Spalį Seimas dukart balsavo dėl Seimo pirmininko atstatydinimo, abu nesėkmingai.

Pirmąjį balsavimą organizavo pats V.Pranckietis, sušaukęs Seimo valdybos posėdį.

Per minėtą valdybos posėdį nutarta surengti neeilinį parlamento posėdį ir pirmą kartą balsuoti dėl nepasitikėjimo V.Pranckiečiu.

Valdantieji, nors patys buvo inicijavę nepasitikėjimo procedūrą, šį posėdį boikotavo, nes balsuoti norėjo kitą dieną, kuomet tikėjosi surinkti reikiamus balsus. Balsavime dalyvavo tik keli parlamentarai.

„Valstiečių“ lyderis R.Karbauskis tuomet į EPK kreipėsi prašydamas įvertinti V.Pranckiečio veiksmus inicijuojant posėdį jo paties atstatydinimo kausimu.

Žlugus pirmajam balsavimui, valdantieji pareiškė nepasitikėjimą balsų skaičiavimo komisijai ir nusprendė balsavimą pakartoti. Antrasis balsavimas dėl V.Pranckiečio atleidimo vėlgi žlugo, valdantiesiems nepavykus surinkti minimalaus privalomo 71 Seimo nario balso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius