Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16

Seimo komisija „išteisino“ triukšmu apkaltintą M.Matijošaitį: policija pažeidimų nerado

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nutraukė tyrimą dėl Laisvės partijos atstovo Mariaus Matijošaičio konstatavusi, kad į pranešimus dėl galimo triukšmo Seimo viešbutyje atvykę policijos pareigūnai pažeidimų nenustatė.
Marius Matijošaitis
Marius Matijošaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dėl galimo Seimo nario M.Matijošaičio triukšmo Seimo viešbutyje policija kviesta tris kartus, pagal pateiktą policijos komisariato informaciją, atvykus į įvykio vietą rugpjūčio 24, rugsėjo 2 ir 3 dienomis, patikrinus patalpas, viešosios rimties trikdymo atvejų nenustatyta“, – per komisijos posėdį trečiadienį sakė išvadą pristačiusi konservatorė Irena Haase.

Išvados rengėjai siūlė tyrimą dėl M.Matijošaičio nutraukti, taip pat išsiaiškinti, ar Seimo viešbutyje gyvenantys asmenys, galimai kreipęsi į policiją dėl parlamentaro esą keliamo triukšmo, teisėtai naudojasi patalpomis. Siūlomas sprendimas priimtas bendru sutarimu.

Išvadą pristačiusi I.Haase taip pat informavo, kad į įvykio vietą atvykę pareigūnai bandė susisiekti ir su M.Matijošaitį apskundusiais asmenimis, bet negalėjo, nes bendruoju pagalbos numeriu apie triukšmą pranešęs asmuo į skambučius neatsiliepė.

„Kaip nurodė policijos pareigūnai, jie užfiksuodavo tik telefono numerius, tai buvo skambučiai į bendrąjį pagalbos numerį 112, ir kai atvykdavo į vietą, ketindami susitikti su pareiškėjais, niekas į jų skambučius neatsiliepdavo“, – sakė Etikos ir procedūrų komisijos narė.

Laisvės frakcijos atstovas M.Matijošaitis šiuos skundus vadino parlamentaro Mindaugo Puidoko „šmeižto akcija“.

„Ačiū už, mano vertinimu, tinkamą išvadą, argumentus ir pasiaiškinimus, manau, kad pateikiau gana išsamiai, vertinu tai kaip šmeižto akciją iš kolegos M. Puidoko kitų žmonių rankomis“, – sakė M.Matijošaitis.

Parlamentaras M.Puidokas yra per Seimo posėdį apkaltinęs M.Matijošaitį dėl Seimo viešbutyje esą keliamo triukšmo. M.Puidokas tvirtino, kad triukšmas trukdo virš Laisvės partijos frakcijos atstovo gyvenantiems karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą Ukrainoje ir į Lietuvą plūstelėjus pabėgėliams, kai kurie Seimo nariai yra užleidę jiems skirtus butus Gedimino prospekte esančiame Seimo viešbutyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius