Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 16

Seimo komisija siūlo neleisti traukti M.Adomėną atsakomybėn šmeižto byloje

Laikinoji Seimo komisija siūlo netenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo panaikinti konservatoriaus Manto Adomėno teisinį imunitetą privataus kaltinimo byloje.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dėl M.Adomėno komisija nusprendė siūlyti neleisti traukti atsakomybėn, bet spręs Seimas, balsavimas pasiskirstė taip – penki buvo „prieš“, keturi „už“ ir trys susilaikė. Seimo nariai, kurie turėjo klausimų, mano, kad tai yra politinis susidorojimas, yra tame politinis šešėlis“, – BNS sakė komisijos pirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Generalinis prokuroras E.Pašilis į Seimą su prašymu panaikinti M.Adomėno neliečiamybę kreipėsi antradienį. Prokuroras informavo tai darantis pagal Vilniaus apygardos teismo, gavusio žurnalistės Rūtos Janutienės skundą dėl šmeižto privataus kaltinimo tvarka, prašymą.

R.Janutienė siekia, kad M.Adomėnas dėl teiginių apie perkamą žiniasklaidą būtų pripažintas kaltu dėl šmeižto ir jai priteistas 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimas.

Pareiškėja ją šmeižiančia informacija laiko M.Adomėno pasisakymus 2015 metais Seime vykusios konferencijos metu, kai R.Janutienės laidą jis pavadino „perkama ir parduodama žiniasklaida“, siejo ją su Rusijos interesais.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius