Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 06

Seimo komitetas svarstys Vito Vasiliausko kandidatūrą į LB vadovus

Centrinio banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, kurį prezidentė siūlo skirti į šį postą antrai kadencijai, Seimo Biudžeto ir finansų komitetą trečiadienį supažindins su bankininkystės aktualijomis ir prioritetais. Komiteto vadovas Petras Narkevičius teigė, kad V.Vasiliausko darbu ir dialogu su komitetu yra patenkintas.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Labai gerai, kad visada atvyksta į posėdžius ir pats arba su komanda atsako į visus klausimus. Lietuvos bankas komitetui pateikia išsamias išvadas visais klausimais“, – BNS teigė jis.

Socialdemokratai yra apsisprendę balsuoti už V.Vasiliauską – tokią išvadą frakcija priėmė po susitikimo su juo.

„Akivaizdžių dalykų, kad jo darbas netenkina, nėra ir teikimą skirti jį antrai kadencijai reikia palaikyti“, – BNS sakė frakcijos vadovė Irena Šiaulienė.

„Darbiečių“ frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys BNS teigė, kad frakcija dar nėra apsisprendusi, kaip balsuos dėl V.Vasiliausko. Pasak jo, daugiausia priekaištų centrinio banko vadovui turima dėl bankrutavusio banko „Snoras“, didelių bankų įkainių, kredito unijų veiklos.

„Dar susitiksime su juo ir išklausysime, ką galvoja nuveikti,“ – teigė K.Daukšys.

Liberalsąjūdiečiai nusiteikę balsuoti už, kad V.Vasiliauskas centrinio banko vadovo pareigas eitų dar vieną kadenciją.

„Esame nusiteikę palaikyti – jis tinkamas dar vienai kadencija eiti pareigas. Bet turime dar kelis klausimus. Pavyzdžiui, kodėl per pastaruosius trejus ketverius metus į valstybės biudžetą ženkliai sumenko banko įnašai“, – BNS teigė frakcijos vadovas Eligijus Masiulis.

Konservatorė Irena Degutienė BNS taip pat sakė, kad frakcija remia V.Vasiliausko kandidatūrą.

Tuo tarpu „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis tvirtino, kad V.Vasiliausko kandidatūra nebus remiama. „Šitiek griekų ir nuostolių jis pridarė. Litus supjaustė, „Snorą“ sunaikino“, – teigė jis.

Pirmoji V.Vasiliausko penkerių metų kadencija baigiasi balandžio 15 dieną. Centriniam bankui jis vadovauja nuo 2011 metų balandžio 16 dienos. Lietuvos banko valdybos pirmininkas skiriamas penkerių metų kadencijai. Kadencijų skaičius neribojamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius