Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 04

Seimo narys Rokas Žilinskas neatmeta galimybės dar kartą kreiptis į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą

Seimo narys Rokas Žilinskas neatmeta galimybės apskųsti Vilniaus apygardos teismo paskelbto nuosprendžio, kai buvo pripažintas kaltu dėl keturių policijos pareigūnų įžeidimo.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Teisingumas negali ir neturi būti politinių kovų įrankis. Jei nebūčiau Seimo narys Rokas Žilinskas, šios bylos veikiausiai apskritai nebūtų buvusios“, – vieną iš motyvų galimai skųsti nepalankų apygardos teismo nuosprendį nurodė R.Žilinskas.

2007 metais tuometis LNK Žinių tarnybos žurnalistas Rokas Žilinskas, dar nebūdamas Seimo narys su draugu Marku Gurskiu pateko į nemalonią istoriją su policijos pareigūnais ir taksi vairuotoju. R.Žilinskui ir jo draugui buvo pateikti kaltinimai dėl keturių policijos pareigūnų žodinio įžeidimo ir iškelta baudžiamoji byla.

Vilniaus apygardos teismas, pirmą kartą išnagrinėjęs bylą, neįžvelgė buvusio žurnalisto elgesyje Baudžiamojo kodekso pažeidimo sudėties. Atsižvelgęs į egzistuojančias teisės normas, įrodymus bei nukentėjusių policijos pareigūnų parodymus, apygardos teismas paskelbė, kad Seimo nario veika turi būti kvalifikuojama kaip administracinės teisės pažeidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius