-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 05

Seimo narys Rokas Žilinskas: „Prokuratūra ir vėl gėdingai pripažino esanti bejėgė“

Seimo narys Rokas Žilinskas išplatino pranešimą dėl Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimo uždrausti šeštadienį planuotas seksualinių mažumų eitynes „Už lygybę“ sostinėje.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo narys Rokas Žilinskas gėdinga vadina generalinio prokuroro poziciją dėl eitynių „Už lygybę“: „Tai baisi gėda. Lietuvos teisėsaugą įkūnijantis pareigūnas atvirai pripažįsta negalintis įgyvendinti teisėsaugos priedermių, apginti Lietuvos piliečių ir konstitucinių jų teisių. Tokiu atveju tegul deda pareiškimą ir dingsta iš akių.“

Seimo narys R.Petrauską lygina su policininku, abejingai stebinčiu, kaip nusikaltėlis smaugia savo auką, ir, užuot pažabotų smaugiką, patariančiu aukai išmokti nekvėpuoti – esą taip visiems bus ramiau.

„Generalinis prokuroras, užuot gynęs Konstitucijoje įtvirtintas piliečių teises burtis ir reikšti savo nuomonę, pataria šių teisių atsisakyti, kad būtų patenkinti potencialūs nusikaltėliai. Man tai visiškai nesuprantama: Lietuvos teisėsauga pasidavė provokatorių šantažui“, – tvirtina parlamentaras.

R.Žilinskas sako tikįs teismo išmintimi, kad šis patvirtins eitynių „Už lygybę“ teisėtumą, primins teisėsaugininkams prievolę užtikrinti jų saugumą ir vienodai vertinti prasikaltusius, jei tokių būtų, ir tarp eitynių šalininkų, ir tarp priešininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius