Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 16

Seimo opozicija siūlo neleisti Vyriausybei skolintis dėl „socialdarbiečių“

Seimo opozicinių frakcijų seniūnai antradienį registravo siūlymą, atsiejantį „socialdarbiečių“ partijos ir išlaidų gynybai finansavimą.
Lietuvos socialdemokratų darbo partijos  būstinės atidarymas
Lietuvos socialdemokratų darbo partijos būstinės atidarymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Parlamentarai iš įstatymo projekto siūlo išbraukti nuostatą, kad Vyriausybė galėtų skolintis „po Seimo rinkimų įregistruotos naujos parlamentinės partijos veiklai finansuoti“.

Įstatymo projektą jie siūlo papildyti nuostata, kad skolintis būtų galima Lietuvos įsipareigojimams, susijusiems su naryste NATO.

Siūlymą pasirašė Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas, Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, Seimo liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnas Bronislovas Matelis.

„Valstietei“ Agnei Širinskienei anksčiau papildžius Seimui teiktą projektą taip, kad Vyriausybė turėtų teisę skolintis ne tik krašto apsaugos finansavimui, bet ir po Seimo rinkimų susikūrusios politinės partijos veiklai finansuoti, opozicija jį blokavo ir balsavimui nesiregistravo.

Ketvirtadienį Seimas balsuos dėl projekto priėmimo.

Dėl A.Širinskienės registruotos pataisos, prašydamas ją anuliuoti, Seimo konservatorius Andrius Kubilius antradienį pranešė kreipęsis į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Ritą Tamašunienę. A.Kubiliaus įsitikinimu, A.Širinskienė šiurkščiai pažeidė Seimo statutą.

A.Širinskienė anksčiau tikino, kad atsieti partijos ir gynybos finansavimo nebeįmanoma statutiškai, o ir kito būdo skirti lėšų „socialdarbiečiams“ esą nėra.

Nuo Socialdemokratų partijos atskilusių politikų įsteigta Socialdemokratų darbo partija šiuo metu kaip nedalyvavusi rinkimuose valstybės dotacijos negauna iš viso. Valdantieji šią situaciją nori keisti. Opozicija tai vadina korupcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius