Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 22

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pripažino: „Iki metų pabaigos grįšime į įprastą gyvenimą“

„Gyvenimas dabar intensyvus kaip niekad, bet man prie to buvo lengviau priprasti, nes visada keliavau: dėl šachmatininkės karjeros, dalį laiko dėl studijų ir šeiminių aplinkybių gyvenau Rygoje, bet dažnai grįždavau į Šiaulius. Tad ir pasukus į didžiąją politiką prie dažnų kelionių prisitaikyti pavyko lengviau. Tačiau be tėvų ir vyro Peterio besąlygiško palaikymo viskas būtų kur kas sunkiau“, – jau šį sekmadienį 20.00 val. naujoje portalo 15min pokalbių laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ prisipažins naujoji Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Į 15min laidos filmavimo studiją 37-erių politikė atskubėjo iš gimtųjų Šiaulių, kur erdviame name paliko keturis sūnus ir dešimtmečiu vyresnį antrąjį sutuoktinį, danų šachmatų trenerį Peterį Heine Nielseną. Nors parlamento vadovės šeima vis dažniau susimąsto apie persikėlimą į sostinę ir tai vadina vienu svarbiausių šių metų tikslų, tačiau Nielsenai dar pratinasi prie gerokai pasikeitusio gyvenimo. Juk vos per kelias valandas V.Čmilytė-Nielsen tapo valstybės saugomu asmeniu, kurį kiekviename žingsnyje lydi asmens sargybiniai.

„Abu jauniausi sūnūs į glėbį puola dar man nė nespėjus nusispirti aukštakulnių. Jie būna taip pasiilgę mamos, kurios nemato visą savaitę. Tie apsikabinimai – labai svarbus persijungimo iš politikės į mamos ir žmonos vaidmenį momentas“, – išskirtiniame interviu atskleis naujoji Seimo pirmininkė.

Ji sako, kad šachmatuose reikia numatyti kelis ėjimus į priekį, bet ten nėra blefo, kurio apstu politikoje. Tad 2005 m. patekus į politiką, geriausiai visų laikų šachmatininkei teko mokytis visai kitokių savybių – atlaidumo, pirmiausia. „Politika be konflikto ir karštų diskusijų yra neįmanoma“, – šiandien įsitikinusi Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Sutikdama Naujuosius metus, ji linkėjo, kad į visų mūsų gyvenimą sugrįžtų maži, bet iki pandemijos įprasti dalykai, kurie šiandien visi taip ilgimės – susitikimai, apsikabinimai, išėjimai į kavinę, kelionės...

Ar valstybė turi kokį nors aiškų planą, kada koronaviruso sužalotas lietuvių gyvenimas sugrįš į normalias vėžes? „Situacija vis dar labai nepaprasta, bet pamokos, panašu, išmoktos. Jei pasinaudosime visais mokslo mums duodamais būdais, tai iki šių metų pabaigos mes grįšime į įprastą gyvenimą“, – tikisi Seimo pirmininkė.

Išskirtinis jos interviu – premjerinėje laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ – jau šį sekmadienį 20.00 val. portale 15min.

VIDEO: „Edvardas Žičkus. Be ribų“ – naujoji Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius