-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 16

Sekmadienį Kaune vyksta pirmasis plento dviračių maratonas (nuotraukos, video)

Sekmadienį, nuo 10 val., į Kauno dviračių maratoną pirmą kartą Lietuvoje susirinks šalies dviratininkai mėgėjai. Plento dviračių lenktynes ir šventę visiems dviratininkams mėgėjams organizuoja Kauno orientavimosi sporto klubas „Takas“ ir Velomanų klubas.
Akimirka iš dviračių maratono
Kaune vyksta pirmasis plento dviračių maratonas / Aliaus Koroliovo nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Renginio globėjas ir apdovanojimų steigėjas yra Kauno miesto savivaldybė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, drauge su dalyviais ketinantis apvažiuoti 4 ratų distanciją, skirtą visiems mėgėjams.

Jonavos ir P.Kalpoko gatvių sankryžoje startavusi dviratininkų kolona judės Jonavos gatve, o užkilusi į Šiaurės prospektą apsisuks ir grįš ratu.

Iš anksto į varžybas užsiregistravo 466 dalyviai, tačiau organizatoriai planuoja, kad šventėje dviratininkų bus virš 500. Iki šeštadienio į maratoną užsiregistravo 7 sporto komandos ir 25 mėgėjų komandos.

Dviračių šventė visiems

Maratono rengėjai primena, kad šis renginys skirtas ne tik sportininkams, bet ir visiems dviratininkams mėgėjams – vaikams (nuo 12 m., mamoms, tėčiams ir seneliams, viengungiams ir daugiavaikėms šeimoms, bendradarbiams ir geriems pažįstamiems, pavieniams dalyviams ir komandoms.

Sportinis azartas derės su kultūrine programa, kurioje – šventiški Kauno „Ąžuolyno“ orkestro muzikantai ir dvi šokėjų grupės palydės dviratininkus į startą ir pasitiks nuvargusius po finišo.

Kiekvienas maratono dalyvis, įvertinęs savo jėgas, pasirinks distancijos ilgį: mėgėjai 1 ratą (7,5 km.) arba 4 ratus (30 km.), sportininkai vyrai – 10 ratų (75 km.), moterys – 4 ratus.

Lietuvos dviratininkų bendrija atskirai įvertins virš 10 užsiregistravusių įmonių ir organizacijų komandų „Metų dviratiškiausios įmonės“ nominacijoje.

Pirmas, bet ne paskutinis kartas

Organizatoriai džiaugiasi, kad pirmą kartą Lietuvoje organizuotas plento maratonas sulaukė tiek dalyvių, kiek populiarios tarp kalnų dviratininkų Lietuvos dviračių maratonų taurės varžybos, kurių 2010 m. pirmasis etapas įvyks gegužės 23 dieną Druskininkuose. Be šio miesto kasmetinės kalnų dviratininkų varžybos vyksta Vilniuje, Ignalinoje, Šiauliuose, Kaune ir Anykščiuose. Tačiau plento dviračių mėgėjams panašių renginio labai trūko. Kauno pėdomis jau pasekė Klaipėda, kur birželio 6 dieną vyks panašus Gintauto ir Mindaugo Umarų Klaipėdos dviračių maratonas.

Kauno dviračių maratono tikslas – skatinti ekologišką transportą ir dviračių kultūrą, populiarinti dviračių sportą ir sveiką gyvenimo būdą Lietuvoje.

Organizatoriai tikisi, kad Kauno dviračių maratonas taps gražia miesto tradicija ir po kelių metų pasieks kaimyninės Latvijos ar Estijos lygį, kur panašiuose maratonuose susirenka po kelis tūkstančius dviračių mėgėjų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius