-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 03

Sekmadieniais Kauno Rotušės aikštėje šurmuliuoja sendaikčių turgus

Visą vasarą į Kauno senamiestį sekmadieniais užsukę kauniečiai ir turistai galės apsilankyti jau antrus metus vykstančiame „Senamiesčio Balagane“. Pernai pirmą kartą suorganizuotas sendaikčių turgus buvo įsikūręs Ryšių istorijos muziejus kiemelyje. Šiemet jis dar labiau „ant tako“ – pačioje Rotušės aikštėje.
Sendaikčių turgus, organizatorių šelmiškai vadinamas „balaganu“, vyks kiekvieną sekmadienį, visą vasarą.
Sendaikčių turgus, organizatorių šelmiškai vadinamas „balaganu“, vyks kiekvieną sekmadienį, visą vasarą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jo rengėjai, viešosios įstaigos „Lietuvių kultūros sambūris“ darbuotojai, žada, kad turgelis aikštėje lankytojų lauks visą vasarą, kiekvieną sekmadienį, nuo 9 iki 16 val. Jei orai bus palankūs, sendaikčių prekyba gali būti pratęsta ir rugsėjį.

„Naujoji vieta patogi – dabar prie prekystalių matome daugiau turistų. Tarp prekiautojų daugiausia lietuvių iš įvairių mūsų šalies miestų – Kauno, Vilniaus, Kupiškio ir kt. Taip pat yra užsieniečių, pavyzdžiui, antikvariniais daiktais prekiaujantis latvis. Šis turgus – jau trečiasis šią vasarą. Iš to, kaip kinta prekiautojų skaičius, matome, kad jų daugėja. Šį sekmadienį, pavyzdžiui, prekiavo 14 žmonių“, – sakė VšĮ „Lietuvių kultūros sambūris“ vadovas Tomas Lekavičius.

Pasak sendaikčių turgaus rengėjo, lietuvių ir užsieniečių pirkėjų norai skiriasi. Vietiniai dažnai ieško kolekcinių daiktų, originalių retenybių. Tuo metu turistams rūpi įsigyti suvenyrų, nors truputį susijusių su Kaunu ar Lietuva.

Turgaus organizatoriai neslėpė, kad išsikraustę iš uždaro muziejaus kiemelio turėjo įveikti nemažai biurokratinių kliūčių, kad prekystaliai galėtų stovėti pačioje Senamiesčio širdyje – Rotušės aikštėje.

„Pagelbėjo Kultūros skyrius (Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyrius – aut. past.), – sakė T.Lekavičius, užtikrinęs, jog visi reikalingi leidimai jau gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius