-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 23

Sergamumas gripu auga, medikai ragina skiepytis

Sergamumas gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 šalyje auga, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai ragina skiepytis.
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“
Vakcinavimas Kauno „Akropolyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Gripas Covid-19

Praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis Lietuvoje buvo 1166 atvejai 100 tūkst. gyventojų, kai savaitę anksčiau jis buvo mažesnis – 1082,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Mažiausias sergamumo rodiklis praėjusią savaitę buvo Alytaus apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje.

Sergamumas gripu praėjusią savaitę išaugo iki 76 atvejų, palyginti su anksčiau buvusiais 67, sergamumas peršalimo ligomis – nuo 29 tūkst. 176 iki 30 tūkst. 974 atvejų, COVID-19 – nuo 1679 iki 2266 atvejų.

Epideminis sergamumo lygis nebuvo pasiektas nė vienoje savivaldybėje, t. y. 1500 atvejų 100 tūkst. gyv. riba peržengta nebuvo, pranešime nurodo NVSC.

Praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyta 11 asmenų, iš jų septyni vaikai ir keturi suaugusieji, priklausantys vyresnių nei 65 metų asmenų grupei. Savaitę anksčiau į ligonines pateko mažiau pacientų – keturi.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, šį sezoną, t. y. nuo spalio 5 dienos, nuo COVID-19 ligos jau pasiskiepijo 13 tūkst. 339 asmenys, NVSC duomenimis, rugsėjo mėn. nuo gripo pasiskiepijo 24 tūkst. 619 asmenų, priklausančių rizikos grupėms.

NVSC specialistai teigia, kad nuo gripo ir COVID-19 ligos efektyviausiai apsaugo skiepai, ir nuo šių ligų rekomenduoja pasiskiepyti vieno vizito metu.

Tiek nuo gripo, tiek ir nuo COVID-19 ypač raginami pasiskiepyti rizikos grupėms priklausantys asmenys: 65 metų ir vyresni asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergantys lėtinėmis ligomis, žmonės su nusilpusiu imunitetu, taip pat medikai ir nėščiosios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius