Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 24

Sergamumas gripu šalyje artėja prie epideminio lygmens

Sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje priartėjo prie epideminio lygmens.

Gripo epidemiją jau yra paskelbusios trys savivaldybės – Kauno miesto, Prienų ir Varėnos rajonų, dar keturios savivaldybės ketina tai padaryti. Tai Klaipėdos miesto ir rajono, Kėdainių rajono bei Marijampolės savivaldybės, pirmadienį pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

ULAC duomenimis, praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje smarkiai išaugo – lyginant su prieš tai buvusia savaite, šoktelėjo nuo 79,2 iki 96,5 atvejo iš 10 tūkst. gyventojų.

Daugiausiai sergančiųjų praėjusią savaitę užregistruota Klaipėdos apskrityje (123,9 atvejo iš 10 tūkst. gyventojų), mažiausiai – Tauragės apskrityje (67 atvejai).

Sausio 17–23 dienomis hospitalizuoti 348 asmenys, iš jų 194 vaikai iki 17 metų, penkios nėščios moterys. 20 asmenų paguldyti į intensyvios terapijos skyrius.

Tai gerokai daugiau žmonių nei buvo hospitalizuota savaite anksčiau – sausio 10–16 dienomis į ligonines pateko 199 asmenys.

Gripo epidemija skelbiama, kai gripo ir ŪVKTI atvejų skaičius per savaitę pasiekia 100 atvejų iš 10 tūkst. gyventojų, o gripas sudaro apie 30 proc. susirgimų.

Kai kurios savivaldybės epidemiją skelbia nelaukdamos, kol gripas sudarys trečdalį susirgimų, bet atsižvelgia visuomenės sveikatos specialistų rekomendacijas ir į kitus rodiklius, pavyzdžiui, kokiu tempu auga sergamumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius