Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Sergančiųjų gripu Klaipėdos apskrityje mažėja

Gripas iš Klaipėdos apskrities pamažu traukiasi .
Vaistinė
Pajutus gripo simptomus patariama pasikonsultuoti su šeimos gydytoju bent telefonu. Medikų paskirtas gydymas ant kojų pastatys greičiau nei savarankiški eksperimentai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pirmadienį informavo Klaipėdos visuomenės sveikatos centras, sausio 31 – vasario 6 d. apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis palyginus su užpraėjusia savaite sumažėjo nuo 131,2 iki 117,39 atvejų dešimčiai tūkstančių gyventojų.

Gripu susirgo 1362 asmenys, iš jų 844 vaikai. Vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 68,8 proc.

Didžiausias sergamumas buvo registruojamas Kretingoje, mažiausias – Šilutėje.

Per šių metų penktąją savaitę dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos ligoninių priėmimo skyrius kreipėsi 117 žmonių, iš jų buvo hospitalizuoti 86.

Gripas bei peršalimo ligos traukiasi ir iš Klaipėdos mokyklų. Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro duomenimis, pirmadienį į mokyklas neatvyko 13,6 proc. vaikų – tai geriausias lankomumo rezultatas per visą gripo epidemijos laikotarpį Klaipėdoje. Pavyzdžiui, praėjusį penktadienį mokyklose nebuvo 19,7 proc. moksleivių, o užpraėjusią savaitę šis skaičius buvo pasiekęs net 24,3 proc.

Daug vaikų praėjusią savaitę nelankė „Pamario“ vidurinės mokyklos, todėl buvo nuspręsta kai kuriems žemesniųjų klasių moksleiviams paankstinti atostogas – visą šią savaitę nesimokys šios mokyklos 1-5 klasių mokiniai.

Pirmadienį pamokos nevyko ir „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos pirmokėliams.

Bendrojo lavinimo mokyklose vaikų daugėja, tačiau uostamiesčio profesinėse mokyklose stebima priešinga tendencija. Palyginti su praėjusia savaite, lankomumas beveik dvigubai prastesnis. Pirmadienį į šias ugdymo įstaigas neatvyko 12,3 proc. moksleivių (penktadienį – 7,4 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius