Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 22

Sergančiųjų peršalimo ligomis Klaipėdos apskrityje vis daugėja

Klaipėdos apskrityje kas savaitę didėja peršalimo ligomis sergančių žmonių.
Žmonės vis intensyviau domisi mechaniniais prietaisais, skirtais įsisiurbusių erkių ištraukimui. Tačiau net ir juos panaudojus, pačią erkę ir vietą, kur gyvis buvo įsisiurbęs, reikėtų parodyti medikams.
Vaistinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Klaipėdos visuomenės sveikatos centras, lapkričio 15 - 21 d. sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis, palyginus su užpraėjusia savaite, padidėjo nuo 35,9 iki 37,4 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Gripu susirgo trys suaugę asmenys. Vaikų iki 17 metų amžiaus sergamumas ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 82,6 proc.

Didžiausias sergamumas buvo registruojamas Klaipėdos rajone – 48,7 atvejų 10 tūkst. gyventojų.
Mažiausiai sirgo Palangos mieste – 21,9 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Klaipėdos apskrityje praėjusiąją savaitę sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo mažesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį, kuris siekė 52 atvejų 10 tūkst. gyventojų.

Per spalio mėnesį Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose buvo paskiepyti beveik 7 tūkstančiai asmenų, iš jų valstybės lėšomis paskiepyti beveik 4 tūkstančiai rizikos grupėms priklausančių asmenų. Visi norintys pasiskiepyti turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius