Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 23 /23:34

Šeši liberalai laimėjo Seimo rinkimų antrajame ture

Liberalų sąjūdžio politikai švenčia simbolinę pergalę Seimo rinkimų antrajame ture. Jie pasiekė išsikeltą tikslą turėti didesnę frakciją nei praėjusioje kadencijoje. Per antrąjį turą į Seimą pateko šeši liberalai: Jonas Liesys, Jonas Varkalys, Ričardas Juška, Gintaras Vaičekauskas, Vitalijus Gailius ir Juozas Baublys.
Liebralų sąjūdis laukia Seimo rinkimų antrojo turo rezultatų
Liebralų sąjūdis laukia Seimo rinkimų antrojo turo rezultatų / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienio vakarą Liberalų sąjūdžio politikai ir rėmėjai susirinko populiariame Vilniaus bare „Piano man“. Čia jie laukė Seimo rinkimų rezultatų, kurie gali nulemti, ar buvusio lyderio Eligijaus Masiulio galimos korupcijos skandalą išgyvenusi partija dalyvaus formuojant valdančiąją koaliciją.

Prieš vidurnaktį paaiškėjo, kad 6 iš 12 liberalų kandidatų laimėjo rinkimus. Tai reiškia, kad naujajame Seime dirbs 14 Liberalų sąjūdžio politikų.

Sekmadienį partijos lyderis Remigijus Šimašius sakė, kad naujajame Seime tikisi turėti nemažesnę frakciją nei kadenciją baigusiame, kur dirbo 10 liberalų.

„Pasveikinkime vieni kitus, tai yra džiugi diena liberalams“, – sakė vienas iš Liberalų sąjūdžio lyderių Eugenijus Gentvilas. Jis kreipėsi į dešimtis Vilniaus bare „Piano man“ susirinkusių liberalų ir jų rėmėjus.

„Mes parodėme geriausią rezultatą liberalų istorijoje“, – anksčiau sakė R.Šimašius.

VIDEO: R.Šimašius: „Man gerokai neramu, kaip per šiuos ketverius metus atrodys Lietuva“

Laimėjo šešiose apygardose

23.16 val. Liberalų sąjūdžio politikai ir rėmėjai sužinojo, kad Seime turės 14 parlamentarų. „Paradoksalu, bet mes pirmaujame ne miestuose“, – sakė G.Steponavičius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liebralų sąjūdis laukia Seimo rinkimų antrojo turo rezultatų
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liebralų sąjūdis laukia Seimo rinkimų antrojo turo rezultatų

22.40 val. Žiemgalos rinkiminėje apygardoje Vitalijus Gailius įveikė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovą Arūną Gumuliauską. Varėnos-Trakų rinkiminėje apygardoje Juozas Baublys įveikė socialdemokratą Vidą Mikalauską.

22.27 val. Klaipėdos Pajūrio rinkiminėje apygardoje liberalas Gintaras Vaičekauskas nugalėjo konservatorių Arūną Barbšį.

21.58 val. Jurbarko-Pagėgių rinkiminėje apygardoje Ričardas Juška įveikė konservatorių Daivarą Rybakovą, kuris laimėjo pirmąjį turą.

21.37 val. G.Steponavičius paskelbė, kad Trakų-Vievio rinkiminėje apygardoje liberalas J.Liesys įveikė Darbo partijos atstovę Dangutę Mikutienę. Plungės rinkiminėje apygardoje liberalas J.Varkalys nugalėjo konservatorių Jurgį Razmą.

Pralaimėjo dvejose Klaipėdos apygardose

Liberalai pralaimėjo 6 rinkiminėse apygardose. Tarp jų ir dvejose Klaipėdos rinkiminės apygardos, kuriose buvo tikimasi pergalės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liebralų sąjūdis laukia Seimo rinkimų antrojo turo rezultatų
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liebralų sąjūdis laukia Seimo rinkimų antrojo turo rezultatų

Vilniaus Lazdynų rinkiminėje apygardoje konservatorius Algis Strelčiūnas įveikė liberalę Aušrinę Armonaitę.

Vilniaus Naujamiesčio rinkiminėje apygardoje konservatorius Žygimantas Povilionis nugalėjo liberalą Virgilijų Alekną.

Vilniaus Verkių rinkiminėje apygardoje konservatorius Dainius Kreivys įveikė prieš liberalą G.Steponavičių.

Vilniaus Fabijoniškių rinkiminėje apygardoje konservatorius Vytautas Kernagis laimėjo prieš liberalę Dalią Kuodytę.

Klaipėdos Danės rinkiminėje apygardoje Naglis Puteikis nugalėjo liberalą Simoną Gentvilą.

Klaipėdos Marių rinkiminėje apygardoje LVŽS atstovas Danius Kepenis nugalėjo liberalą Edmundą Kvederį.

Peržiūrėti turinį naujame langeRinkimų rezultatai

Tikėjosi laimėti Klaipėdoje ir dar penkiose apygardose

Seimo rinkimų antrajame ture dalyvavo 12 kandidatų.

Turime 12 stiprių kandidatų vienmandatėse. Dėkoju visiems, kurie šiandien įvertino jų profesionalumą, patirtį, idėjas ir atidavė už juos balsą, – sakė Liberalų sąjūdžio lyderis Remigijus Šimašius.

Liberalai užkulisiuose kalbėjo, kad visų pirma tikisi pergalės Klaipėdos rinkiminėse apygardose. Uostamiestyje į antrąjį turą pateko 3 partijai atstovaujantys politikai: S.Gentvilas (Danės apygarda), E.Kvederis (Marių apygarda), G.Vaičekauskas (Pajūrio apygarda).

Taip pat buvo tikimasi, kad pergalę pasieks 4-5 kandidatai iš likusių 9 rinkiminių apygardų, kuriose liberalai pateko į antrąjį turą. Tai: V.Alekna (Naujamiesčio apygarda), A.Armonaitė (Lazdynų apygarda), G.Steponavičius (Verkių apygarda), V.Gailius (Žiemgalos apygarda), R.Juška (Jurbarko-Pagėgių apygarda), J.Baublys (Varėnos-Trakų apygarda), J.Varkalys (Plungės apygarda), J.Liesys (Trakų-Vievio apygarda) ir D.Kuodytė (Fabijoniškių apygarda).

Liberalų sąjūdžio rezultatai antrajame ture gali nulemti, ar partija dalyvaus formuojant valdančiąją koaliciją.

Paskelbus Seimo rinkimų pirmojo turo ir daugiamandatės rinkiminės apygardos rezultatus buvo svarstoma, kad naująją daugumą gali sudaryti trys partijos: Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, LVŽS, Liberalų sąjūdis. Tačiau Ramūnas Karbauskis 15min debatuose pareiškė, kad nenori koalicijos su liberalais. Jo žodžius tarsi užginčijo LVŽS populiariausias politikas Saulius Skvernelis, kuris 15min studijoje pareiškė, kad dėl naujosios koalicijos spręs ne tik R.Karbauskis.

Peržiūrėti turinį naujame langeRinkimų aktyvumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius