Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 24

Šeškinės poliklinikoje užsikrėtusiųjų COVID-19 gali būti daugiau – momentiniai testai parodė infekciją

Vilniaus Šeškinės poliklinikoje užsikrėtusių koronavirusu darbuotojų gali būti gerokai daugiau, nei buvo žinoma iki šiol. Momentiniai testai patvirtino dešimt virusinės infekcijos atvejų, tad visi šie žmonės bus tiriami dar kartą ir aiškinamasi, kokia tai infekcija. Oficialiai yra žinoma apie dvi užsikrėtusias COVID-19 šios poliklinikos gydytojas.
Šeškinės poliklinika
Šeškinės poliklinika / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmasis pranešimas apie koronavirusu užsikrėtusią Šeškinės poliklinikos šeimos gydytoją pasirodė prieš savaitę. Tuomet skelbta, kad gydytoja priėmė pacientų ir turėjo kontaktą su maždaug 80 žmonių.

Pirmadienį, kovo 23 d., pranešta apie dar vieną atvejį šioje poliklinikoje. Teigta, kad gydytoja nebuvo išvykusi į užsienį, su kolege, kuriai naujasis koronavirusas nustatytas anksčiau, kontakto neturėjo. Jos kontaktų skaičius mažesnis, pacientų – apie 6, darbuotojų – truputį daugiau nei dešimt.

Poliklinikos administracija kreipėsi dėl būtinybės tirti visus, turėjusius kontaktus su užsikrėtusiais medikais.

Antradienį pavakarę 15min pasiekė anoniminė žinutė, kad testai Šeškinės poliklinikoje buvo atliekami ir nustatyta infekuotų gydytojų.

Šią informaciją redakcijai patvirtino Vilniaus miesto savivaldybė. Jos atstovų teigimu, poliklinikos darbuotojams buvo atlikti momentiniai testai.

„Iš 118 testų dešimt parodė esant virusinę infekciją, tačiau šis testas neparodo tikslios infekcijos, tad šiems dešimčiai medikų bus atliekami laboratoriniai tyrimai dėl COVID-19“, – teigė savivaldybės atstovai.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį 16 val. pranešė, kad kovo 24 dienos popietę, atlikus tyrimus, Lietuvoje patvirtinta dar 16 naujų koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų. Taigi šiuo metu Lietuvoje iš viso yra nustatyti 203 užsikrėtimo šia infekcija atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius