Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 11

Šeštadienį Vilniuje – solidarumo su pabėgėliais akcija

Šeštadienį 13 val. Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje organizuojama solidarumo su pabėgėliais akcija "Lietuva sako: Sveiki Atvykę". Ši akcija – didelės visoje Europoje vykstančios kampanijos dalis. Rugsėjo 10 d. duomenimis, šeštadienį planuojamos įgyvendinti 88 akcijos 30-yje šalių.
Pabėgėlis iš Sirijos su vaiku Makedonijoje
Pabėgėlis iš Sirijos su vaiku Makedonijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Akcijos rengiamos reaguojant į abejingumą ir neapykantą pabėgėliams, kurie bėgdami nuo karo, persekiojimų, kankinimų ir skurdo ieško prieglobsčio Europoje. 

Rugsėjo 12 d. tūkstančiai žmonių Europoje rinksis tam, kad galėtų pasakyti, jog nepritaria uždarų sienų politikai, vykdomai jų vardu, ir kad yra pasirengę prisidėti priimant ir integruojant pabėgėlius savo šalyse. 

Akcijos organizatoriai nori paskatinti valdžią, žiniasklaidą ir įvairius visuomenės veikėjus atsisakyti ksenofobiškos retorikos ir pabėgėlių priėmimą išnaudoti kaip galimybę sutelkti ir suvienyti bendruomenes. 

Vilniuje vykstančios akcijos metu bus lankstomi popieriniai laiveliai – vilties ir pabėgėlių kovos už išgyvenimą simboliai. Akcija bus siekiama padrąsinti visuomenę prisidėti palengvinant pabėgėlių integraciją – teikiant paslaugas, aukojant maistą, rūbus ar daiktus, remiant finansiškai, apgyvendinant, padedant mokytis lietuvių kalbos ar tiesiog reaguojant į neapykantą ir skatinant dialogą. 

Ši akcija – aktyvių Lietuvos piliečių iniciatyva. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius