Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 05

Šiaulių meras Justinas Sartauskas rinkimų agitaciją partijos kolegės mokykloje vadina ataskaita

Šiaulių meras socialdemokratas Justinas Sartauskas trečiadienį priešpiet lankėsi savo partijos kolegės Zinos Žuklijienės vadovaujamoje Stasio Šalkauskio gimnazijoje ir susitiko su abiturientais. Įstatymai draudžia rinkiminę agitaciją mokyklose, tačiau meras tai pavadino savo mero ataskaitos pateikimu.
Justinas Sartauskas
Justinas Sartauskas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Meras J.Sartauskas dalyvauja tiesioginiuose mero rinkimuose ir atstovauja socialdemokratams. Trečiadienį priešpiet jis sakė uždegančias kalbas Stasio Šalkauskio gimnazijoje balso teisę turintiems abiturientams.

Niekur nėra parašyta, kad meras negali atvykti pas mokinius ir jiems pristatyti savo metinę ataskaitą. Jei pakvies – ateisiu ir vėl.

Meras, paklaustas, ar jis nesijaučia pažeidęs rinkimų įstatymą, atsakė, jog rinkiminės agitacijos nebuvo: „Buvau pakviestas į jų politinę valandėlę. Dariau tai savo darbo metu. O abiturientams buvo pertrauka.“

Meras tikino, kad mokinių neragino už jį balsuoti, o pasakojo, ką gero miestui taryba yra nuveikusi. Aiškino, kad jie jau gali balsuoti ir daryti įtaką miesto gyvenime.

„Niekur nėra parašyta, kad meras negali atvykti pas mokinius ir jiems pristatyti savo metinę ataskaitą. Apie jokias politines programas nekalbėjau. Jei pakvies – ateisiu ir vėl“, – tvirtino meras

Meras teigė, kad abiturientų vardu į mokyklą jį pakvietė ugdymo įstaigos direktorė Z.Žuklijienė, kuri rinkiminiame socialdemokratų sąraše eina ketvirtu numeriu.

Lietuvos Respublikos švietimo įstatymas nustato, kad mokykla yra švietimo įstaiga, jos pagrindinė veikla – formalusis ar neformalusis švietimas.

Kandidatų, politinių partijų susitikimai su rinkėjais neturi vykti per mokyklų organizuojamus  visuotinius mokinių tėvų susirinkimus ar kitus renginius, per kuriuos aptariami nieko bendra su rinkimais neturintys klausimai.

Kitu laisvu po pamokų laiku, jeigu nevyksta jokie užsiėmimai, mokyklose gali vykti kandidatų susitikimai su mokyklos bendruomene. Rekomenduotina, kad mokykloje nebūtų reklamuojama viena politinė partija.

Jeigu rengiamas susitikimas su rinkėjais, turėtų būti kviečiami pasisakyti visų rinkimuose dalyvaujančių politinių partijų atstovai.

Susitikimuose, diskusijose gali dalyvauti 9–12 klasių mokiniai, kadangi į vyresnių klasių ugdymo turinį įtraukta valstybei ir vietos bendruomenei aktualių klausimų analizė, rinkimų, politinio veikimo mechanizmų aptarimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius